Ceviz yetiştiricilerine sertifika

İskilip'e bağlı Yukarı Örenseki köyünde İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü...

17 Nisan 2014 Perşembe 18:57
 Ceviz yetiştiricilerine sertifika


İskilip'e bağlı Yukarı Örenseki köyünde İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile bir süredir devam eden ceviz yetiştiriciliği eğitimi alan başarılı çiftçilerin sertifikaları törenle verilirken Halk Eğitim Merkezinin hanımlara yönelik düzenlediği dikiş nakış kursunda üretilen ürünlerin sergilendiği kursun da açılışı yapıldı.

Ceviz yetiştiriciliği sertifika dağıtımı ve hanımların ürettiği el emeği, göz nuru eserlerin açılış törenine Kaymakam Şuayib Gürsoy, Belediye Başkanı Recep Çatma, Jandarma Komutanı Bahri Civa , Emniyet Müdürü Cihan Ercan, Çorum İl Tarım Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Muammer Cengil, İlçe Tarım Müdürü Ali Sülük, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Koçkaya, İl Genel Meclisi Üyeleri Yusuf Kaya, Üzeyir Esenkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Selvi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Tığlı, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu başkanları, okul müdürleri, davetliler ve köy sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Şuayib Gürsoy, Türkiye'de marka haline gelmiş İskilip Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi ve İskilip İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile açılan kursu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan çiftçilere devletin imkânlarından yararlanmaları için proje kapsamında fide desteğinde bulunulabileceğini belirtti.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ise sertifika almayı hak kazanan çiftçileri tebrik ederek, Belediye olarak tarımsal faaliyetlerin her zaman destekçisi olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan çiftçilerin sertifikaları dağıtıldı ve Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği dikiş nakış kursu gezildi.







Son Güncelleme: 17.04.2014 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.