Çevreyoluna düzenleme

Çorum Belediyesi, çevreyolunu daha güvenli hale getirmek için çalışma başlattı.

12 Haziran 2017 Pazartesi 15:54
 Çevreyoluna düzenleme


Çorum Belediyesi, çevreyolunu daha güvenli hale getirmek için çalışma başlattı.


Belediye tarafından şehirlerarası otobüs terminalinden itibaren başlatılan yan yol ve yeşil bant çalışmasının ikinci etabının Necmettin Erbakan Caddesi'nin çevreyoluna bağlandığı kısımdan başlayarak İskilip Caddesi kavşağına kadar devam ettiğini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yapılan çalışmayla birlikte çevreyolunda 8 metre genişliğinde bir yeşil bant oluşturacaklarını belirtti.


Çevreyolu kenarındaki işyerlerine çevre yoluna çıkmadan ulaşım kolaylığı sağlayacak 12 metre genişliğinde yeni bir yol açmak için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Alper Zahir, “Çalışmalarını devam ettirdiğimiz yolda gerekli altyapı işlerinin tamamlanmasının hemen ardından asfalt çalışmalarına başlayacağız. Bu çalışmamız Samsun yolu kavşağına kadar devam edecek.” dedi.


Yol boyu yeşil kuşak


Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Burunçiftlik kavşağından başlayan çalışmayı Samsun yolu kavşağına kadar devam ettireceklerini söyledi. “Yeşil Şehir Çorum” söylemine uygun bir çevre şehrin genelinde park ve yeşil alan çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren Alper Zahir, “Burunçiftlik’ten Samsun yolu kavşağına kadar çevre yolu kenarında 8 metre genişliğinde yeşil kuşak oluşturacağız. 8 metre genişliğindeki yeşil alana çınar, mavi ladin, leylandi gibi ağaçlar ve çalı türü bitki dikerek çevre yolu güzergahını hem daha güzel hale getirmiş olacağız hem de yolculuk yapanların dinlenebilecekleri alanlar oluşturacağız.” diye konuştu.


Son Güncelleme: 12.06.2017 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.