'CHP hainlere destek için seferber'

MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, HDP Milletvekillerinin tutuklanması ve sonrasında başlayan tartışmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

09 Kasım 2016 Çarşamba 08:54
'CHP hainlere destek için seferber'

MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, HDP Milletvekillerinin tutuklanması ve sonrasında başlayan tartışmalar ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Türkiye’yi bölmek için yola çıkan kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi maşası HDP milletvekilleri hakkında yapılan hukuki işlemler etrafında başlatılan karalama kampanyalarını Türk milleti ibretle izlemektedir.” Diyen Karatağ,


“Bu konuda sapla saman birbirine karışmış, ahlaki ve vicdani hiçbir sınır tanımayan senaryolar birbiri ardından sahneye konulmaya başlanmıştır.
Cumhuriyeti kurmakla övünen CHP’nin bu kampanyanın başını çekmesi ve bölücü hainlere destek için seferber olması, siyasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti devletine meydan okuyan, hukuku tanımayan, bölücülüğü ve terör sözcülüğünü suç işleme imtiyazı olarak gören çevrelerin Avrupa’dan destek görmesi, alışageldiğimiz bir husumet ilanı ve siyasi riyakarlıktır.


Ancak, demokratik meşruiyet zemininde siyaset yapan siyasi partilerin bu husumet korosuna katılmaları, demokratik rejimimiz açısından izahı zor bir garabet olmuştur.
Ana muhalefet partisinin bölücü mihrakların avukatlığı rolüne soyunması hiçbir şart altında mazur görülemeyecektir. Seçimle gelmiş olmak, hiç kimseye teröre yardım ve yataklık yapma hakkı bahşetmeyecektir.Seçilmişlerin terörle iç içe olması, her şeyden önce seçenlere ihanettir. Seçimle gelip, seçimle gitmek demokratik rejimlerin bir kuralıdır.

Anayasal düzeni yıkmayı siyasi amaç olarak görenlerin, demokrasiye ihaneti rehber edinenlerin, demokratik rejimin arkasına saklanmaları meşru görülemeyecektir.
Hukuk herkes için geçerlidir. Hukuka saygı göstermek, demokrasiye saygının asgari gereğidir.

Dokunulmazlığın teröre yardım ve yataklık yapılmasının zırhı olması düşünülemeyecektir. Kaldı ki, bunların dokunulmazlığı da kaldırılmıştır.
Anayasayı ve hukuku yok sayarak suç işleyen herkes, adalet önünde hesap verecektir. Kanunları tanımıyorum diyenleri yargı önüne çıkartmak devletin asli görevidir.Burası Türkiye’dir. Burada, Kandil hukuku değil Türkiye Cumhuriyeti devletinin hukuku geçerlidir.

Hiç kimse unutmasın ki, tarihte Türkiye’ye ihanetin cezasız kaldığı hiç görülmemiştir. Teröre bulaşanlara sahip çıkanların, teröristlerin maşalarının koruyuculuğu rolünü siyasi misyon olarak benimseyenlerin, demokrasi ve hukuk devletinden bahsetmeleri, olsa olsa bir kara mizah örneği sayılabilecektir.
Kendileri gibi düşünmeyenleri payandalık yapmak ve yedek lastik olmakla suçlayanların, şimdi terörün krikosu ve terör çığırtkanlarının megafonu olmaları, kendileri açısından hazin bir tecelli olmuştur.Türkiye bugün terörün tırmandığı ve bölücülüğün azdığı karanlık bir dönemden geçmektedir.

PKK hain saldırılarını sürdürmekte, aziz şehitlerimizin naaşları Türk milletini tarifsiz acılara garketmektedir. Tepki seli tüm Türkiye’yi sarmış, milli vicdan galeyana gelmiştir. Böyle bir ortamda herkesin milli sorumluluğunun bilinci içinde hareket etmesi, vatan sevgisinin asgari bir gereğidir.
PKK terör örgütü, sadık maşaları hakkında başlatılan adli soruşturmayı Türkiye’yi karıştırmak ve yurt dışında imajını karalamak için sonuna kadar istismar edecektir.Bu şartlar altında, PKK’ya kullanacağı malzeme vermek, terörün amaçlarına hizmet etmekten başka hiçbir anlam ifade etmeyecektir.PKK’nın siyasi uzantılarının yasama çalışmalarını askıya almaları kendilerinin bileceği bir iştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi görevinin başındadır.

Hiç kimse terör maşalarının boykot kararının yasını tutacak değildir. CHP’nin de bunu bir matem vesilesi sayması, milli vicdanda karşılık bulmayacaktır.
Türkiye’de demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü savunduğunu iddia eden sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin, bu konu etrafında bir bardak suda fırtına koparmanın Türkiye’nin hayrına olmayacağını idrak etmeleri en samimi temennimizdir.” dedi

Son Güncelleme: 09.11.2016 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.