CHP'liler Külcü'yü şirazeden çıkardı

Belediye Meclisi'nin bugünkü toplantısı çok sert geçti

08 Ağustos 2014 Cuma 12:58
CHP'liler Külcü'yü şirazeden çıkardı

Belediye Meclisi’nin bugün düzenlenen oturumunda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyeleri ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü arasında karşılıklı sert tartışmalar yaşandı.

‘Parkmatik ihalesi hukuksuz’

CHP Grup Başkanı Ayhan Şamlı, Çorum Belediyespor’un ihalesini aldığı ana caddelerde parkmatik uygulamasının haksız ve hukuksuz olduğunu savunarak, ihale sürecini bir tiyatro oyununa benzetti.

Şamlı, ihale edilen araç parkı adedinin her rakamsal olarak hem de yaklaşık maliyet açısından son derece yanlış olduğunu  belirterek, ihale komisyonu ile Başkanlık Makamı’nın suç işlediğini iddia etti.  Şamlı, Çorumlu’nun hak kaybına uğratıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Ayrıca ihalenin kanunen 3 yıldan fazla verilmemesinin Çorum’u büyük bir zarardan kurtardığını kaydetti.

Kent Konseyi eleştirisi

CHP Meclis Üyesi Sermin Kaleli ise, Çorum Kent Konseyi’nin diğer illerde olduğu gibi sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle işbirliği yapmadığını, sessiz sedasız yapılan seçimlerle konsey oluşturulduğunu savundu.

Mahalle iftarları etik mi?

CHP Meclis Üyesi Mehmet Tahtasız da, Çorum Belediyesi’nin düzenlediği mahalle iftarlarının maliyetinin nasıl karşılandığını, kentte yayın yapan üç yerel gazeteye neden ilan verilmediğini, Başkan Külcü’nün bazı mahallelerde iftar organizasyonu yapmayarak ayrım yaptığını ileri sürdü. Tahtasız,  belediye mahalle iftarlarının özellikle cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ilk defa düzenlendiğini, Başkan Külcü’nün de siyaset yaptığını söyledi.

‘Yargısız infaz yapılıyor’


Belediye Başkanrı Muzaffer Külcü, yeni seçilen üyeleri bilmeden ve bilmediğini de bilmeyerek yargısız infaz yapmakla suçladı.

‘Davet ettiğimiz halde gelmiyorlar, sonra eleştiriyorlar’


CHP’li Sermin Kaleli’nin eleştirilerine cevap vererek söze başlayan Külcü, “Kent Konseyi’nin amiri değilim. Tüm sivil toplum kuruluşlarına ve ilgili kurumlara davetiye gönderdik. Kent Konseyi’nde Valilik ve Belediye’nin yapması gereken bazı sorumlulukları var. Biz sorumluluğumuzu yerine getirerek davetimizi yaptık. Ama yeterli ilginin olmadığını gördük. Davet edildiğin halde gelmeyip eleştirmek doğru bir yaklaşım değil.” dedi.

‘Bu gazetelerin derdi niye sizi aldı?’

CHP’li Mehmet Tahtasız’ın eleştirilerine cevap veren Başkan Külcü, “Hangi yerel gazeteye ilan vereceğimiz bizim takdirimizdir. Üç gazeteye ilan vermiyoruz, peki siz bu gazetelerin avukatı mısınız? Bu gazetelerin durumuna çok üzülüyorsanız özel reklamınızı verin, onların sıkıntılarını giderin. Belediye’nin haberlerini objektif veren, herhangi bir parti, kişi ve kuruluşla bağlantısı olmadan haberlerini yansıtan, ahlâklı davranan herkese reklam veriyoruz. Bu gazetelerin derdi niye sizi aldı. Geçen ayda aynı soruları sordunuz. Bundan böyle ikinci kez sorulan sorulara cevap vermeyeceğim. Gazetelere servis yaptınız, sizi çarşaf çarşaf manşet yaptılar ya, hoşunuza gitmiştir herhalde. Bu mevzuyu kapatıyorum. Kanunen, hukuken hiç bir zorunluluğumuz yok.  Kimler özel ilişkilere giriyor, kim objektif habercilik yapıyor, kimler özel ilişkilerine göre haberler yapıyor herkes biliyor. Çorum’da gazeteler ilk defa bizimle çıkmıyor. Çorumlu bunların hepsini biliyor, siz bilmiyorsunuz.” diye konuştu.

‘CHP’ye göre kanun ve ahlak yok’

Mahalle iftarlarını geçen yıl, ondan önceki yıl da yaptık. Yeni meclis üyesi oldunuz. Bunları bilmeyebilirsiniz,  ama kütüphaneye giderseniz 30 gazetenin hepsinin arşivine ulaşıp görebilirsiniz. Ben AK Parti belediye başkanıyım. Yani siyasetçiyim. Mahalle iftarları da cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığım konuşmalar da son derece etik. Mahalle iftarlarının yapılmasında kanunen bir sakınca yok. CHP’nin de bunu sorgulama hakkı yok. CHP’ye göre kanun ve ahlak anlayışı da yok. Bana siyaset yaptırmayın. İl başkanlığı, milletvekilliği, ikinci dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Bu kürsüde çok iyi siyaset yaparım. Belediye Meclisi’nde geçen dönem yaptığımız 60 ayrı oturumda böyle bir üslup yoktu. 2 aylık meclis üyesi olan insanların minderine güreşmeye gelmem, kusura bakmayın.” şeklinde konuştu.

‘Bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de bilmiyorsunuz’

CHP Belediye Meclis Grup Başkanı Ayhan Şamlı’ya karşılıklı atışmalarla cevap verirken Başkan Külcü, şöyle dedi; “Bilmiyorsunuz, bilmediğinizi de bilmiyorsunuz, hem de çalışmıyorsunuz. Çorum siyasetini, belediyeyi kurtaracak eda ile hareket ediyorsunuz.

Parkmatik ihalesini kanunen 3 yıl da 9 yıl da verme hakkımız var. Maliyet hesabını kim yaptıysa yanlış yapmış. Burada seninle mi uğraşacağız. Söyledikleriniz kuru bir iftira. 30 yıl yönettiğiniz Çorum ortada. Bahabey’in kanalizasyonunu, yağmur suyu şebekesini ben yaptırdım. 3-4 toplantıda kendinden nefret ettirdin. İnsanlar seni olgun bir dil ve üslupla konuşman için grup başkanı seçmişler. Belediyecilikten çok uzaksınız. Millet bunun hesabını 30 Mart’ta sordu. Artık benim nezdimde Ayhan Şamlı diye bir adam yok. Grup başkanı olarak sözü söz gibi söyleyecek bir adam seçin. Bundan böyle grup adına sorulan sorulara cevap vermeyeceğim. Benim terbiyemi bozdurmayın. Kaç günlük siyasetçisiniz.”

Gündeme geçildi

Sert tartışmaların ardından Külcü gündeme geçilmesini istedi.

Meslek Lisesi Kampusu Ek Tesisleri Yapım işi için kredi kullanılmasında Belediye Başkanına yetki verilmesi, Kent Park Yapım işi için kredi kullanılmasında  Belediye Başkanına yetki verilmesi,  Belediye Meclisi’nin 2 Haziran tarihli kararlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi ile sözleşmeli personel alımı karara bağlandı.


Son Güncelleme: 08.08.2014 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.