Çipli Kimliğe 3 bin 937 başvuru

Çorum'un Sungurlu ilçesinde şuana kadar 3 bin 937 kişinin yeni kimlik kartı için baeşvuru yaptığı öğrenildi.

07 Nisan 2017 Cuma 11:05
Çipli Kimliğe 3 bin 937 başvuru

Çorum'un Sungurlu ilçesinde şuana kadar 3 bin 937 kişinin yeni kimlik kartı için baeşvuru yaptığı öğrenildi. 

Türkiye’de 2016 yılında yeni kimlik kartı için seçilen 10 pilot ilin ardından 2017 yılında 71 ilde olduğu gibi Sungurlu'da da yeni çipli kimlik kartları vatandaşların adreslerine gönderilmeye başlandı. Sungurlu'dan Ankara’ya gönderilen bilgiler doğrultusunda Ankara’da hazırlanan yeni çipli kimlik kartları kargo ile vatandaşların adreslerine teslim ediliyor.

Sungurlu İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni çipli kimlik kartları için başvurular devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Sungurlu'da şuana kadar 3 bin 937 kişinin yeni kimlik kartı için başvuru yaptığı öğrenildi.

İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde yeni çipli kimlik kartı başvurusunda yoğunluk yaşanıyor. Ortalama günde 70 kişi yeni çipli kimlik kartı başvurusunda bulunması yoğunluğu artırsa da nüfus müdürlüğü çalışanları vatandaşların taleplerine yetişmeye çalışıyor.
Vatandaşların yeni çipli kimlik kartlarına başvurmaları için eski nüfus cüzdanları ve 1 adet biometrik fotoğraf ile 16 TL ücret karşılığında İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor.


Son Güncelleme: 07.04.2017 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165