Çocuk hakları semineri düzenlendi

İsmail Kakaç ilkokulu, Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla , çocuk ihmali ve istismarı semineri düzenledi.

21 Kasım 2015 Cumartesi 10:03
Çocuk hakları semineri düzenlendi


İsmail Kakaç ilkokulu,  Dünya Çocuk Hakları günü dolayısıyla ,  çocuk ihmali ve istismarı semineri düzenledi.


20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde gerçekleştirilen seminere Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nden Temel Eğitim Şube Müdürü  Ahmet İnan da katıldı.


Seminer Bengü Topsakal adlı öğrencinin "Kız Çocuğu" adlı şiirini okumasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü  Ender Özcan Özçakır, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız için bugünün ayrı bir önemi olduğunu, ayrım gözetmeksizin tüm çocukların sağlık, beslenme, eğitim ve yaşam hakkı gibi temel haklarının olduğunu ifade ederken aynı zamanda çocuk ihmalinin ve istismarının engellenmesi konusunda yetişkinlere önemli görevler düştüğüni ifade etti. Özçakır, ayrıca kaliteli eğitimin ve çocuklarda olumlu davranışlar kazandırmanın ancak okul ve ailenin işbirliğiyle olabileceğini, bu nedenle tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti. 


Okul Müdürünün konuşmasının ardından Çiğdem Yılmaz adlı öğrenci "Çocuktan Anne-Babaya Mektup" adlı eseri okudu. Seminer, Okul Rehberlik Öğretmenleri Turabi Ağlamaz ve Caner Turan´ ın sunumlarıyla devam etti.


Seminer sonunda Temel Eğitim Şube Müdürü Ahmet İnan, ihmal ve istismar konusunda birçok vaka yaşandığını, özellikle cinsel istismarın tespitinin ve müdahalenin ancak ailelerin bu konularda donanımlı olmasıyla sağlanabileceğini, bu nedenle bu eğitimlerin çok önemli olduğunu ifade etti.

Son Güncelleme: 21.11.2015 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Huseyn Akmaz 2015-11-21 10:46:57

bır egıtımcı ulkenın kaderını degıstırebılır