Çocuk istismarına dikkat çektiler

Osmancık İlçe Müftülüğü’nce çocuk istismarı ve ihmali konulu seminer düzenlendi.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 11:53
 Çocuk istismarına dikkat çektiler


Osmancık İlçe Müftülüğü’nce çocuk istismarı ve ihmali konulu seminer düzenlendi.


Çorum İl Vaizi Emin Kaplan tarafından verilen seminere, İlçe Müftüsü Süleyman Çoban’ın yanı ısra din görevlileri katıldı.  Vaiz Emin Kaplan’ın slayt gösterisi ile sunumu yapılan seminerde çocuk istismarı ve ihmali konusu ele alındı.


Slayt gösterisi ile çocuk hakları, istismar ve ihmalin tanımları, istismar ve ihmale neden olabilecek riskler, çocuklara yönelik cinsel istismarın şekilleri, çocuklarda cinsel istismarı düşündürecek ipuçları, çocukluk çağındacinsel istismarın uzun dönem etkileri gibi konuları ele aldı.


Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşireleri Sabire Boyacı ve Ebe Urkiye Arslan Çocuk İzlem Merkezi’nin (ÇİM) tanıtımı ve işleyişi, cinsel istismara uğradığı düşünülen çocukların ÇİM´e bildirim şekilleri ile ilgili bilgiler verdi.


Vaiz Emin Kaplan. seminerin son bölümünde çocuk cinsel istismarı ile ilgili yasal mevzuat, bildirim yükümlülüğü ve çocuğa mahremiyet bilincinin kazandırılmasına dikkat çekti.


Osmancık İlçe Müftüsü Süleyman Çoban, İl vaizi Emin Kaplan´a, sağlık çalışanlarına, imam hatip, vaiz, kuran kursu hocalarına ve din görevlilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.(Osmancık)




Son Güncelleme: 01.08.2015 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.