‘Çocuklarımıza sahip çıkalım’

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu önceki gün Valilik binasında toplandı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 21:41
‘Çocuklarımıza sahip çıkalım’

Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu önceki gün Valilik binasında toplandı.


Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Toplantının açış konuşmasını yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Çorum’da devam eden çalışmaları anlattı. 
Madde bağımlılarının mekânı haline gelen 16 metruk bina tespit ettiklerini belirten Ahmet Barış, söz konusu yapıların yıkılmayı beklediğini söyledi.

Uyuşturucu ile Mücadele Alt Kurul çalışmalarından da bahseden Barış, gerçekleştirilen okul ziyaretleri doğrultusunda yapılan faaliyetleri paylaştı. 
Halk Sağlığı Müdürü Barış, bağımlılar için AMATEM sonrası ayakta tedavi sürecinin devam etmesini sağlayacak bir merkeze ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, “Tüm kurumların işbirliği içinde çalışabileceği söz konusu merkezin uyuşturucu bağımlılarının topluma kazandırılması hususunda önemli bir işlev üstlenebileceğini düşünüyoruz” dedi.

‘Karamürsel Örneği’ başlıklı sunumunda uyuşturucu ile mücadelede model olarak nitelendirilen uygulamalara da değinen Dr. Barış, Vali Kılıç’ın önerisi doğrultusunda Hitit Üniversitesi bünyesinde kurulması kararlaştırılan ‘Bağımlılıkla Mücadele, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin YÖK’ün onayına sunulduğunu sözlerine ekledi.


Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali Necmeddin Kılıç, sigarayı bıraktığını açıkladı. 
Ramazan Ayı vesilesiyle sigara bağımlılığından kurtulduğunu anlatan Necmeddin Kılıç, “Çok şükür” diyerek mutluluğunu kurul üyeleriyle paylaştı.

Uyuşturucu ile mücadelenin Türkiye’nin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığına işaret eden Vali Kılıç, “Bağımlılık tehdidine karşı çocuklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi. 
Madde bağımlılığının ülkelerin ve insanlığın geleceği için büyük bir tehlike oluşturduğunu vurgulayan Kılıç, kimyasalların kullanımının yaygınlaşmasıyla kısırlığın da arttığını dile getirdi.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda neler yapılabileceğinin tartışıldığı toplantıda problemin psikososyal ve asayiş boyutundan bahseden Kılıç, “Ulaştığı boyutlar itibariyle meseleye baktığımızda henüz yolun başında olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak bu hususta tedbirler düşünüp, planlayıp hayata geçirmeliyiz” diye konuştu. 
Madde bağımlılarının ailelerinde çeşitli sorunlar gözlendiğini anlatan Kılıç, parçalanmış ailelerin çocuklarının suça sürüklenme oranının daha yüksek olduğuna dikkat çekti. “Bu potansiyeli iyi analiz edip özel programlar hazırlamalıyız” diyen Vali Kılıç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Aile bütünlüğünü temin ederek bu çocuklara sahip çıkmalıyız. Aksi takdirde uyuşturucu bataklığına sürüklenenleri bağımlılıktan kurtarmamız güçleşiyor. 
Gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda hedef kitlemiz gençler. Milli Eğitim Bakanlığı, sigaraya karşı başarılı bir kampanya yürüttü. Aynı strateji uyuşturucu ile mücadelede de izlenmeli. Bu hususta algı oluşturulması için iyi bir çalışmaya ihtiyaç var. Problemi minimize ederek ortadan kaldırmak için işbirliği içinde çalışmalı ve çözüm yolları geliştirerek hayata geçirmeliyiz.” Katılımcıların fikirlerini de paylaştığı Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı, yapılan sunumların ardından son buldu. 


Son Güncelleme: 31.05.2017 21:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165