ÇOFSAD 'dan doğa fotoğraf etkinliği

Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği'nin ( ÇOFSAD) fotoğraf eğitimleri çerçevesinde düzenlediği atölye çalışmalarının ilki 21 Mart tarihinde, Still Life fotoğraf çalışması ile başladı.

23 Mart 2017 Perşembe 10:28
ÇOFSAD 'dan doğa fotoğraf etkinliği

Çorum Fotoğraf Sanatı Derneği'nin  ( ÇOFSAD) fotoğraf eğitimleri çerçevesinde düzenlediği atölye çalışmalarının ilki 21 Mart tarihinde, Still Life fotoğraf çalışması ile başladı.

Fotoğraf Sanatçısı Metin Karadağ tarafından gerçekleştirilen workshop çalışmasında Usta Fotoğrafçı Karadağ fotoğrafçılıkla ilgili temel bilgiler, objektif, diyafram, görsel estetik gibi teorik ve teknik bilgilerin ardından, Still Life fotoğraf konusunda açıklamalar yaptı. Still Life fotoğrafçılığın tanımı,  kompozisyon oluşturma, ışık  kullanımı, boyut ve derinlik oluşturma konularında bilgiler veren ve örnek kompozisyonlar oluşturan Karadağ, katılımcılara öğrendiklerini uygulayarak çekimler yapmaları konusunda yardımcı oldu.

Yapılan uygulamaların sonucunda, çok farklı kompozisyonlar kullanılarak,  duygulara hitap eden estetik sunumlar gerçekleştirildi. Katılımcılar, fotoğraf konusundaki bilgi ve deneyimlerine yeni bir çekim deneyimi daha ekleyerek, bilgi birikimlerini arttırdılar. Karadağ katılımcılardan hiçbir ücret talep etmediğini günlük esasına göre ÇOFSAD Üyelerine ve misafir katılımcılara fotoğraf sanatını sevdirmek değişik ışık ortamlarında nasıl fotoğraf çekileceği konusunda bilgi vereceğini belirterek atölye için kapılarını bizlere açan Narçil Cafe sahibine teşekkür etti.

ÇOFSAD Basın Sözcüsü Zekiye Çalışkan, workshop atölyesi olarak  ilkini Still Life fotoğraf konusunda gerçekleştirdikleri eğitimlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini, fotoğrafa ilgi duyan herkesi beklediklerini belirtti.

Fotoğraf kurslarının devam ettiğini belirten Çalışkan Kurs öğretmeni Hasan Kahraman tarafından uygulanan, Meftun Yerli ve Mustafa Tatlısu rehberliğinde İskilip İlçemizin Ahlatcı- Akpınar Köyü gastronomi yürüyüş parkurunda yılın son kar fotoğraf çekimi için yürüyüş düzenlediler. Doğa ile baş başa kalan kursiyerler kar ve orman arasında eşsiz fotoğraf çekimi yapma fırsatı yakalıdırlar. ÇOFSAD’ın etkinliklerinin devam ettiğini belirten Çalışkan 7-8-9 Nisan 2017 Tarihlerinde Adana Portakal Çiçeği Karnavalına katılacaklarını belirtti.


Son Güncelleme: 23.03.2017 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165