‘Çok büyük acılar yaşadık’

Öz Orman-İş Sendikasınca "15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi düzenlendi.

02 Mart 2017 Perşembe 18:05
‘Çok büyük acılar yaşadık’

Öz Orman-İş Sendikasınca "15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç" temalı Uluslararası Demokrasi Kongresi düzenlendi.


Düzenlenen “15 Temmuz Darbe Girişimi-Küresel Satranç” temalı uluslararası demokrasi kongresine; Başbakan Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Konfederasyonu Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Fatih Şahin,  Milletvekilleri 50 ülkeden yaklaşık 200 misafir ve sendika üyeleri katıldı.


Türkiye’de ilk defa bir sendikanın 15 Temmuz konusunu bu kadar geniş bir organizasyonla ele aldığını belirten Yıldırım, “Ve bu konudaki farkındalığı oluşturuyor. Üzerine düşen toplumsal sorumluluğunu yerine getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum.


BAŞBAKAN: “TÜRKİYE OTORİTERLEŞİYOR DİYENLERE

BU TABLOYU İYİ OKUMALARINI ÖNERİYORUM”


Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’deki kardeşlik ruhuna işaret ederek, “Türkiye otoriterleşiyor diyenlere bu tabloyu iyi okumalarını öneriyorum. Milletin oylarıyla iş başına gelen Cumhurbaşkanı alaşağı etmek isteyenler, insafsızca eleştirilenler bu kardeşlik ruhunu iyi değerlendirmelidir” dedi. Yıldırım, orman işçilerinin kadro talebi için gereken talimatları verdiklerini de belirterek, “Genel Başkanınız Settar Aslan'ın sizin sorunlarınızın çözümü için en kadar büyük gayret gösterdiğini yakinen biliyorum. Bir çözümü üretmek konusunda gerek taşeron işçilerimiz, gerek mevsimlik işçilerimiz, gerek 4-C’liler bütün bu sorunları çözmek için arkadaşlarımıza gereken talimatları verdim, gereken çalışmaları yapıyorlar" diye konuştu.


Bakan Eroğlu, 15 Temmuz gecesi Orman ve Su İşleri Bakanlığı çalışanlarına meydanlara inmeleri talimatı verdiğini belirterek, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri personelinin, kamyon ve iş makineleriyle darbecilerin kışlalardan çıkmaması için yolları kapattığını anımsattı. 
Anayasa değişiklik paketi için 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen Eroğlu, güçlü ve büyük Türkiye için vatandaşların kararının "evet" olması gerektiğini ifade etti.

Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu da 15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbaline sahip çıkan herkesin tüm dünyaya cesaretiyle örnek olduğunu dile getirdi. 
Uslu konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “. “15 Temmuz Darbe Girişimi Küresel Satranç Uluslararası Demokrasi Kongresi” nedeniyle düzenleyici kuruluş Öz Orman-İş Sendikamızı kutluyorum.  Böylesine önemli bir toplantıya katılarak, Türkiye aleyhine yürütülen kampanya ve algı yönetimine rağmen, yaşanan acıları yerinde görmek ve birde olayları bizzat yaşayanlardan dinlemek üzere, uzaklardan buralara kadar teşrif, eden tüm dostlarımıza ayrı ayrı ve özellikle teşekkür ediyorum. Çok büyük acılar yaşadık sadece 15 Temmuz Darbe Gecesi “250 Şehidimiz” “2.500’den fazla Gazimiz” var. Tepemize yağdırılan Bombalara, sokağa çıkıp sivillerin üzerine giden tanklara, Televizyonların basılıp el konulmasına, bilerek ve isteyerek Parlamento, Cumhurbaşkanlığı vs. kamu binaları ile insanımıza ve demokrasimize kastedilmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın çağrısı ile aziz milletimiz ve parlamento asla zalimlere teslim olmamış, direnerek kendi iradesine “istiklal, istikbal ve istikrarına” sahip çıkarak tüm dünyaya cemile örneği bir mücadele göstermiştir. Sadece 15 Temmuz’da değil, devam eden aylarda ve kimi illerde de masum insanlar bombalanmak suretiyle haince katledilmiş olmasına rağmen, haklı olarak; milletimizin demokrasi mücadelesine destek açıklamalarını beklediğimiz kimi dostların bizlere sadece itidal tavsiye etmelerini de hayret ve ibretle izledik ve Onları da not ettik. Bu zor günleri ve alınan pozisyonları Unutursak Vicdanımız Kurusun. Merhum  Aliya İzzetbogoviç diyor ki “Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliğidir.” Şimdi acımızı bal eyledik. Yeni Türkiye yürüyüşümüze kararlılıkla devam ediyoruz. Vesayetçilerin müdahalesi nedeniyle, 2007 yılında kilitlenen Cumhurbaşkanlığı düğümünü tüm gelişmiş demokrasilerde olduğu gibi halka çözdürmüştük. 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra İç Güvenlik yasası gibi reformlara kararlılık ve büyük bir öngörü ile devam etmiştik. Şimdide hükümet sistemini değiştirerek her türlü vesayete son vermek, halkın gücünü ve rolünü daha çok öne çıkartmak için referanduma gidiyoruz. Burada bulunan zor gün dostlarımızın bize karşı sürdürülen kirli bilgiye ve karşıt kampanyalara, akıl ve vicdanlarını teslim etmeyerek, dua ve destek olacaklarını da eminiz. Kurulan tuzaklara, kumpaslara ve kullanılan taşeronlara, katliam, şiddet, terör ve karalama kampanyalarına rağmen diyoruz ki, “Yel kayadan Ne Koparır” Türkiye Büyük Bir Ülkedir. Birçok medeniyet kurmuş, farklılıkları, çoğulculuğu, zenginlik saymış bir barış coğrafyasıdır. Özümseyerek içtenlikle benimsediğimiz demokrasi kültürümüz, güvenilir ve kararlı bir Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, zor zamanlar birlik ve dayanışma gösterebilen aziz milletimiz, demokrasi ve özgürlükleri varlık sebebi gören Sivil Toplum Örgütlerimiz, duyarlı Emek Örgütlerimize ve siz, zor gün dostlarımızla birlikte oynanan küresel oyunu bozarak; yeryüzünde yeniden adalet, sevgi ve barışın egemen olacağına inanıyoruz” dedi.

KÜRSÜNÜN ÖNÜNE KARANFİLLERLE

"EVET" YAZAN ÇELENK KONULDU

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, 15 Temmuz darbe girişimiyle, ülkenin işgale açık hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. 
Kendilerini demokrasinin merkezinde gören ve "müttefik" olarak nitelendirilen birçok ülkenin, darbe girişimini görmezden geldiğini ifade eden Aslan, hatta bunlar arasında bazı ülkelerin yaşananlar nedeniyle darbecileri değil hükümeti suçladığını üzülerek gördüklerini dile getirdi.

Türkiye'de yaşanan darbelerden en fazla etkilenen kesimlerin başında çalışanların geldiğini vurgulayan Aslan, çalışanların 1980 darbesi nedeniyle kaybettiği bazı hakları halen geri alamadığını kaydetti. 
Aslan, 15 Temmuz darbe girişiminin dünyaya en etkili şekilde anlatılmasının önemli olduğunu, bunun için Uluslararası Demokrasi Kongresi'ni düzenlediklerini bildirdi.

Mevcut sistemin sürekli kriz ürettiğini ve istikrarsızlığa neden olduğunu dile getiren Aslan, 16 Nisan'daki halk oylamasında "evet" oyu vereceklerini söyledi. Aslan'ın kararı paylaşmasının ardından kırmızı ve beyaz karanfillerle "evet" yazılan çelenk, kürsünün önüne konuldu. 
Settar Aslan, taşeron ile geçici işçiliğin çalışma hayatının kangrene dönüşmüş sorunları olduğuna işaret ederek, "Yılda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilere kadro istiyoruz. Ormanlarda iş devamlı ama işçiler geçici. Biz işin geçici olduğunu ama işçinin geçici olmadığını düşünüyoruz." dedi.

"ULUSLARARASI ADALET
DİVANI'NDA YARGILANMALI"


Fransa Hristiyan İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Piere Jean Coulon ise Türkiye'de darbe girişiminin halkın seçtiği bir hükümete karşı yapıldığını belirtti. 
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanması gerektiğini söyleyen Coulon'ın konuşması, salondakilerden büyük alkış aldı. Jean Coulon, konuşmasını Türkçe "evet, evet, evet" diyerek tamamladı.

 

Son Güncelleme: 02.03.2017 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.