Çölyak Dernekleri Mecliste

Türkiye’deki Çölyak Dernekleri tarafından Manisa ve Antalya’da gerçekleştirilen ilk 2 Çalıştay sonucu kabul edilen kararlara istinaden “Kanun Değişikliği Lobi Çalışması” hakkında görüşmeler yapmak üzere çalıştaya katılım sağlayan dernekleri temsilen TBMM’ne ziyaretlerde bulunuldu.

27 Mayıs 2017 Cumartesi 17:40
Çölyak Dernekleri Mecliste

Türkiye’deki Çölyak Dernekleri tarafından Manisa ve Antalya’da gerçekleştirilen ilk 2 Çalıştay sonucu kabul edilen kararlara istinaden  “Kanun Değişikliği Lobi Çalışması”  hakkında görüşmeler yapmak üzere çalıştaya katılım sağlayan dernekleri temsilen TBMM’ne ziyaretlerde bulunuldu.


Yapılan görüşmeler sonucu Çölyak sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin belirleneceği Meclis Araştırma Komisyonu kurulması, Kanun Teklifi hazırlanması talebi tüm parti vekillerine iletilmiş ve heyetin talepleri tüm vekiller tarafından olumlu karşılanmıştır. Bu faaliyetlerin neticesinde 4 Mayıs 2017’de TBMM Genel Kurulu’nda, Çölyak ile ilgili araştırma komisyonu kurulması için 4 parti tarafından verilen Çölyak hastalığının sebep ve sonuçlarına ilişkin ortak Meclis araştırma önergesi oylanarak kabul edildi.


Komisyon kararının alınması üzerine Başkan Hacer Kesici’nin girişimleri sonucunda çalıştaya katılım sağlayan dernekleri temsilen Bursa ve Manisa Dernek başkanları özel olarak Çorum Ak Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u makamında ziyaret etti. 2012 de TBMM’de ”Çölyak Farkındalık Etkinliği” yapmış olan vekillere tüm dernekler adına teşekkür edildi, komisyon çalışmalarında desteği istendi ve kendilerine dernek rozeti takıldı.


Konu hakkında açıklama yapan Başkanımız Kesici; ” Çorum Ak Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’un Çölyak hakkında yaptığı çalışmalar ve derneğimize desteği  bizleri çok mutlu etmiştir. Çölyaka ilgisinden dolayı Bursa  ve Manisa Çölyak Dernek başkanları kendilerini ziyaret etti ve desteklerini istedi. Gördükleri yakın ilgiden dolayı kendilerine ve bizlere teşşekkürlerini ilettiler. İnşallah bu faaliyetler sonucunda  hayat Çölyaklılar için daha güzel olacak” dedi.


Son Güncelleme: 27.05.2017 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165