Çorum 1. ve 2. derece deprem bölgesi

İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Kılıç'a yenilenen deprem haritasını sorduk

15 Ocak 2018 Pazartesi 22:55
Çorum 1. ve 2. derece deprem bölgesi

Türkiye’nin 21 yıl aradan sonra güncellenen deprem haritası taslağına ilk değerlendirme İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Özgür Kılıç’tan geldi.

Önceki akşam Anitta Otel’de meslekte 25 ve 40. Yılını dolduranlara plaket töreninde konuşan Kılıç, yeni deprem haritası taslağında Çorum’un en riskli bölgeler arasında gösterildiğini söyledi.

Konuya ilişkin bilgi aldığımız Özgür Kılıç, deprem haritasının henüz taslak aşamasında olduğunu, henüz yasalaşmadığını ifade etti. Yeni haritaya göre Çorum’un geçmişte olduğu gibi birinci ve ikinci derece deprem bölgesi arasında gösterildiğini belirten Kılıç, yeni harita ile derece uygulaması yerine ivme yönteminin dikkate alındığını ifade etti. Kılıç, “Yeni deprem haritası taslağı ivmelere göre yapılmış, derinliğe göre değil. Yani Deprem hızına ve yıkım gücüne göre değerlendirilecek. Haritada Çorum hem birinci ve ikinci derece deprem kuşağında bulunuyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre, bir önceki haritada temel işlemler aynı deprem tehlikesini bölgelere bölüyordu. Yeni çalışma fay hatlarından sismik kaynaklara yaklaştıkça deprem tehlikesinin arttığını, uzaklaştıkça azaldığının kabulüdür. Şu anki harita kontür haritası olarak veriliyor.” dedi.

Son Güncelleme: 16.01.2018 00:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.