Çorum-Amasya arasına havaalanı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2023 yılına kadar Çorum ile Amasya arasına yeni bir havaalanı...

16 Mayıs 2015 Cumartesi 12:44
Çorum-Amasya arasına havaalanı


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 2023 yılına kadar Çorum ile Amasya arasına yeni bir havaalanı yapılacağına inandığını söyledi.


Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre; Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 50'den fazla sivil toplum kuruluşu temsilcisi (STK) ile Buhara Kültür Merkezi'nde biraraya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Gül, Ahmet Yabacıoğlu ve Alper Zahir'in de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Külcü, STK temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Külcü, toplantıya katılan tüm misafirlerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür etti.


Toplantıda en dikkat çeken konu, Merzifon Havaalanına Çorum isminin eklenip eklenmeyeceği oldu. Belediye Başkanı Külcü, bir kaç ay önce Amasya'da yapılan bir toplantıdaBaşbakan Ahmet Davutoğlu ile bu konuyu konuştuklarını Davutoğlu'nun da "O zaman havaalanının adınızı ÇAMHavaalanı koyalım. Yani Çorum-Amasya-Merzifon Havaalanı" dediğini hatırlatan Külcü, Başbakan Davutoğlu'nun 20 Mayıs Çarşamba günü Çorum'a geleceğini anımsatarak, "Bu konuyu Sayın Başbakanımıza tekrar arz edeceğiz." dedi.


2023 yılına kadar Çorum ile Amasya arasında yeni bir havaalanı yapılacağına inandığını açıklayan Başkan Külcü, "En küçük bir havaalanı 80-100 trilyona yapılıyor. Yıllarca Çorumluları havaalanı yapıyoruz diye oyaladılar. Bizim belediye olarak harcadığımız para kimin parası,  devletin parası kimin parası. Tüyü bitmemiş yetimin parası bunlar. Popülizm yapmanın ne anlamı var. Amasya ile Çorum'un yolcusu bir uçak dolduruyor. Çorum ile Amasya arasında yapılması muhtemel havaalanının doğru olacağı düşüncesindeyim” dedi.


İnsani Değerler Platformu sözcüsü Seyfettin Zengin de STK’lar adına yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün STK’lara önem veren bir belediye başkanı olduğunu, STK’lara önemli katkılar sağladığını vurgulayarak Başkan Külcü’ye teşekkür etti.


Muhsin Yazıcıoğlu adını yaşatacağız


Alperen Ocakları Çorum Şube BaşkanıFatih Yücel, eski BBP Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin yaşatılması için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de bu yönde bir çalışmalarının olduğunu kamuoyu ile ilk kez paylaştı.


Külcü, “Muhsin Yazıcıoğlu gibi önemli bir şahsiyetin adını küçük projeler için uygun görmedik. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismine, O’nun duruşuna bizim sevgimiz ve saygımız vardır. Onun adını inşallah bir yerde mutlaka yaşatacağız.”dedi.


İHL Kampüsü yeni eğitim öğretim yılında açılacak


Çorum İmam Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ayhan Boyraz’ınİmam Hatip Külliyesinin durumu ile ilgili sorusu üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Külcü, “Kampüsün iki binası tamamlanmak üzere. Milli Eğitime teslim edeceğiz. Eylül ayına yetiştirmiş olacağız.Kampüste yer alacak olan yurt, spor salonu ve şehrin ikinci dört minareli camisinin de ihalesini yaptık. Gelecek yıl da onları tamamlayacağız. Bize yaklaşık maliyeti 40 milyon lira olacak ama muhteşem bir eser oldu.”Dedi.




Son Güncelleme: 16.05.2015 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.