‘Çorum, Anadolu’nun yıldızlarından’

Çorum Defterdarı Ali Sormaz göreve başladı.

31 Temmuz 2014 Perşembe 22:02
 ‘Çorum, Anadolu’nun yıldızlarından’


Çorum Defterdarı Ali Sormaz göreve başladı.

Sakarya Defterdarlığı görevinden Çorum’a tayin olan Ali Sormaz dün makamında basın toplantısı düzenledi.

Özgeçmişi ve mali hizmetler konusunda bilgiler veren Defterdar Sormaz, Çorum’un ekonomik yapısına ilişkin açıklamalarda da bulundu.

2014 yılının ilk yarısında Çorum’a 500 milyon TL’nin üzerinde kamu harcaması yapıldığını belirten Sormaz, buna karşılık 300 milyon TL üzerinde kamu geliri elde edildiğini söyledi.

“Çorum’dan bir alıp iki vermişiz” diyen Sormaz, Devlet’in aldığından fazlasını vatandaşa yatırım ve hizmet olarak sunduğunu kaydetti.

Çorum’un sanayi ve tarım sektörlerinde kendini ispat etmiş bir şehir olduğunu vurgulayan Sormaz, Defterdarlık olarak Hazine’ye ait 50 binin üzerinde taşınmazdan sorumlu bulunduklarını dile getirdi.

Mesleki tecrübelerini Çorum için hizmete dönüştürmeyi amaçladığını anlatan Defterdar Sormaz, “Yan gelip yatmak yok, herkes görevini yapacak” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Sormaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

‘ÇORUM, HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK’

“Yozgatlı olduğum için bu toprakların çocuğuyum. Maliye Meslek Lisesi’nin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nden mezun oldum. 30 yılı aşan meslek hayatımda 10 yıl müdürlük, 2 yıl defte
rdar yardımcılığı ve 10 yıl da defterdarlık görevlerinde bulundum. Yurdun muhtelif yerlerinde görev yaptım. Karadeniz’in şirin bir şehri olan Çorum’da görev yapmak üzere buradayım. Sakarya ve Erzincan gibi şehirlerin ardından daha tecrübeli ve yetkin bir vaziyette Çorum’a geldim. O nedenle Çorum’a sunacağımız hizmetlerin kalite ve standardı daha yüksek olacak. Anadolu’nun yıldızlarından olan Çorum, hizmetin en iyisine layık. Sanayi ve tarım gibi sektörlerde kendini ispatlamış bir il olan Çorum’da 500’e yakın personelimizle Maliye Bakanlığı’nın taşraya yönelik hizmetlerini en iyi şekilde sunmaya çalışacağız.

‘YAN GELİP YATMAK YOK’

Maliye Bakanlığı, devletin bütçesini hazırlayan ve uygulayan bir bakanlık. 2014 yılı bütçemiz 440 milyar lira civarında. Bu miktarda kamu harcaması yapılması beklenirken 400 milyar lira gelir bekleniyor. Rakamlara bakıldığında 40 milyarlık bir açık söz konusu, yani devletimiz aldığından fazlasını vatandaşına veriyor. Bütçe için ayrılan kaynaklar eğitim, savunma, sağlık gibi alanların yanı sıra bayındırlık, teknoloji gibi alanlarda yatırıma dönüşüyor. Diğer ülkelerle aramızdaki gelişmişlik farkını kapatmak için rekabet halindeyiz.

Türkiye gerek yüzölçümü gerekse nüfus bakımından büyük bir ülke. 180’den fazla üniversitenin bulunduğu ülkemizde eğitime ayrılan kaynak da önemli, çünkü eğitim her işin başı. En acil ihtiyaç ise yetişmiş insan gücü. Yan gelip yatmak yok, herkes görevini yapacak. Bunun için bilinçli olmak, sorgulamak ve sonuç çıkarmak gerek. Bütçeden harcama yapan kamu kurumlarının da hesap verme sorumluluğu var. Bu hesap da basın aracılığıyla veriliyor.

‘ÇORUM’DA 50 BİNDEN FAZLA TAŞINMAZ VAR’

Ülkemizin üzerinde bulunduğu kara parçasının yarıdan fazlası yani 3 milyonun üzerinde Hazine’ye ait taşınmaz var. Çorum’da ise bu rakam 50 binin üzerinde. Defterdarlık olarak bu taşınmazların sorumluluğunu da taşıyoruz.

Çorum’da yılın ilk yarısında 500 milyon liranın üzerinde kamu harcaması yapılırken 300 milyon lira civarında gelir elde etmişiz. Yani Çorum’dan bir alıp, iki vermişiz.

Devletin taraf olduğu davaları Hazine avukatları takip ediyor. Genel idarenin dışında üniversite ve sağlık kurumlarındaki döner sermayelerin saymanlık işlerini de biz takip ediyoruz. Çorum’da hali hazırda 3 tane saymanımız var. Ayrıca devletin tüm taşınırlarını da tasfiye ediyoruz. Gelirlerimizi ise Çorum’daki iki Vergi Dairesi aracılığıyla 20 binin üzerindeki mükellefimizden sağlıyoruz.”



Son Güncelleme: 31.07.2014 22:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.