Çorum Belediyesi, vektörle mücadele ekipmanını güçlendirdi

Çorum Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla yürüttüğü mücadeleyi, envanterine kattığı yeni araç ve ekipmanlarla daha etkin bir şekilde yürütecek.

11 Haziran 2016 Cumartesi 17:31
Çorum Belediyesi, vektörle mücadele ekipmanını güçlendirdi

Çorum Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla yürüttüğü mücadeleyi, envanterine kattığı yeni araç ve ekipmanlarla daha etkin bir şekilde yürütecek.


Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde haşereyle mücadele hizmetlerinin bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da daha hızlı ve daha etkin bir şekilde devam edeceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, vektörel mücadele çalışmalarında kullanılmak üzere 2 adet 4x4 çift kabin pick-up,  uçkun mücadelesinde kullanılmak üzere 2 adet ULV(soğuk sisleme) cihazı, larva mücadelesinde kullanılmak üzere 4 adet pülverizatör ilaçlama aracını hizmete sunduklarını söyledi.


Yeni araçlarla birlikte vektörel mücadele araç ve teçhizatının daha da güçlendiğini kaydeden Turhan Candan, “Bugüne kadar tespit ettiğimiz 90 adet karasinek, 27 adet sivrisinek üreme kaynağına fiziksel ve kimyasal müdahalede bulunduk. Mart ayında başlayan çalışmalarımızda bugüne kadar 2 bin 238 hektarlık alanda karasinek larvası, sivrisinek larvası ve uçkun mücadelesi, 43 hektarlık karasinek üreme alanında ise kireçleme uygulaması yaptık” dedi.


Yürütülen tüm bu çalışmalara ek olarak sinek, karasinek, vb. konularda gelen şikayetleri çözüme kavuşturduklarının altını çizen Turhan Candan, halk sağlığını tehdit eden vektör canlılarla yürüttükleri mücadelede vatandaşlardan,çöpleri açık halde boş alanlara atmamalarını, poşetlenmiş ve ağzı kapalı halde konteynırlara atmalarını, çöp konteynırlarının kapaklarını kapalı tutmaları konusunda duyarlı davranmalarını istedi.

 


Son Güncelleme: 11.06.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165