Çorum Bölgenin Sınav Merkezi Olacak

Hitit Üniversitesi bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün yeni hizmet binasının Nisan ayından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor.

22 Şubat 2016 Pazartesi 16:32
Çorum Bölgenin Sınav Merkezi Olacak

Hitit Üniversitesi bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğü’nün yeni hizmet binasının Nisan ayından itibaren faaliyete geçmesi planlanıyor. 

Meslek Yüksek Okulu 2. etap proje kapsamında inşa edilen yeni hizmet binasında faaliyetlerini sürdürecek olan sınav merkezi, diğer birimlerden bağımsız bir şekilde hizmet verecek.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Akyol, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Menderes Suiçmez, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Hasan Baylavlı ve Atatürk Üniversitesi AÖF sınavları için kente gelen yetkililerle yeni sınav merkezi binasında incelemelerde bulundu.

Hitit Üniversitesi’nin sadece eğitim faaliyetleriyle değil bunun dışında eğitim alanında verilmesi gereken hizmetler noktasında üzerine düşeni yapmaya devam ettiğini belirten Prof. Dr. Reha Metin Alkan, sınavlarında bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Daha önce yapılan sınavlara ilave olarak son üç yıl içerisinde YDS (KPDS/ÜDS), ALS, DİB-MBSTS, e-Sertifika ve Atatürk Üniversitesi AÖF gibi birçok sınavı da sınav havuzuna ekleyen koordinatörlüğün, tüm bu sınavları başarı ile gerçekleştirdiğini vurgulayan Alkan, üniversite bünyesinde Aday Başvuru Merkezi ve Sınav Koordinatörlüğü olarak sınav hizmetlerini yürüten Çorum İl Sınav Koordinatörlüğünün gerek her geçen yıl artış gösteren sınav sayısı ve türü ile gerekse bölgede bulunan illerde yapılmayan bazı sınavları yaparak adeta bölgesel bir merkez haline geldiğini belirtti.

Sınav sayısı ile birlikte bu sınavlara katılan aday sayısındaki artışı da göz önünde bulunduran koordinatörlüğün, sınav ve başvuru hizmetlerinin daha konforlu hale getirilmesi hususunda da gerekli çalışmaları yaptığını anlatan Alkan, “Sınav Merkezimiz tarafından tüm sınav işlemlerinin profesyonel bir şekilde, uzman bir ekip tarafından yapılması, başta ÖSYM ve AÖF olmak üzere ilimize gelen tüm sınav yetkililerinin dikkatini çekmiş ve ülkemizdeki en iyi sınav merkezlerinden birisi olduğu her fırsatta ifade edilmiştir. Merkezimizin bu yapısı, daha önce yapılmayan pek çok sınavın ilimizde yapılmaya başlamasına vesile olmuştur. Daha önceki yıllarda sınavlara katılabilmek için ilimizden başka şehirlere giden adaylar artık Çorum’da sınava girebilmekte olup, pek çok sınavımıza da çevre illerden yoğun bir talep olmaktadır. Yıllara göre baktığımızda İlimizde, 2010 yılında 67 bin, 2011 yılında 50 bin, 2012 yılında 84 bin, 2013 yılında 69 bin, 2014 yılında 98 bin ve 2015 yılında ise 100 bin civarında aday sınava girdi.

2010 yılından itibaren ilimizde yapılan sınav sayısı ve aday sayısında sürekli bir artışın olduğu görülmekle, 2016 yılında KPSS Ortaöğretim/Önlisans ve EKPSS’nin de yapılacak olması nedeniyle bu sayının125 bin civarında olması tahmin edilmektedir. Sınavların başarıyla uygulanmasında katkı sağlayan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Mesleki Yeterlilik Kurumlarının vereceği sertifika programlarıyla ilgili bir çalışma başlattıklarını açıklayan Alkan, bor zorlu ve uzun sürecinde üstesinden geleceklerini sözlerine ekledi.

İHA


Son Güncelleme: 22.02.2016 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.