Çorum, büyükşehire hazırlanıyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'yı makamında ziyaret etti.

18 Aralık 2014 Perşembe 16:33
 Çorum, büyükşehire hazırlanıyor


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya'yı makamında ziyaret etti.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Büyükşehir sayısı 40'a çıkabilir." açıklamasını yapıp büyükşehir olacak 10 ilin arasında Çorum'u da zikretmesinin ardından Belediye Başkanı Külcü, yerelde birlikte çalıştıkları İl Genel Meclisi Başkanı Kaya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirdi.


Başkan Yardımcıları Ahmet Yabacıoğlu ve Turhan Candan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Külcü, "Özel İdare ve Belediye her ikisi de yerel yönetim. Biz şehir ayağında, siz kırsal kesimde birlikte çalışıyoruz. Bir bütünün parçalarıyız. Muhtemelen yeni dönem sonunda birleşerek büyükşehir ya da bütünşehir olarak artık her halde tek yönetim anlayışına geçilmiş olacak. Bu süreci yine birlikte planlayacağız.” dedi.


Geçen sene yapılan yasa değişikliğiyle büyükşehir sayısının 30'a çıktığını hatırlatan Külcü, büyükşehir olan bazı kentlerin bu düzenlemeye hazırlıksız yakalandığını gördüklerini söyleyerek, “Çorum'un büyükşehir olup olmayacağına Ankara karar verecek ama biz öncesinde olursa en güzeli olsun diye hazırlık yapacağız. Buna benzer çalışma ziyaretlerini bazen belediyede bazen Özel İdarede yaptık ve yapacağız. Bunlar bazen basına yansıdı, bazen yansımadı. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ise, bundan sonraki süreçte İl Genel Meclisi ve Başkanı olarak Belediye’ye destek ve katkı sağlamaya devam edeceklerini belirterek, "Halk sizi takdir ediyor. Oy oranınızı artırarak yeniden Belediye Başkanı seçildiniz. Sizin döneminizde Çorum'un çehresi değişti. Terminali, Kültür Merkezleri, parklarıyla gurur duyacağımız bir hale geldi. Projelerinizi biliyoruz. Allah sizi utandırmasın. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve AK Parti'ye layık birer nefer olarak devam etmeyi nasip etsin." diye konuştu.








Son Güncelleme: 18.12.2014 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.