‘Çorum demokrasi sınavından başarıyla çıktı’

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kon Tv ve ankaradanhaber.com’a 16 Nisan referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

20 Nisan 2017 Perşembe 16:00
‘Çorum demokrasi sınavından başarıyla çıktı’

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Kon Tv ve ankaradanhaber.com’a 16 Nisan referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Çorum’un demokrasi sınavından başarıyla çıktığını söyleyen Uslu, “Halk nerede ne yapacağını çok iyi biliyor, halka güvenmek lazım. Halkın iradesine güvenmeyenler ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor” dedi.


Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu Kon TV ekranlarında Ahmet Yılmaz'ın ve ankaradanhaber.com’a sorularını yanıtladı.


Çorum’da referandumdan çıkan ‘evet’ oylarının beklentilerini karşıladığını belirten Uslu, “Çorum halkı yapılan hizmetleri ve Türkiye üzerinde oynanan oyunları gördü…14 yılda yaklaşık 14 katrilyon hizmet yapıldı ilimize. Hızlı trenin gelmesiyle birlikte Çorum’un sıçrama yapacağını düşünüyorum. Çorum’un demografik yapısında bazı değişiklikler var son zamanlarda. Din değiştirme ve mezhep değiştirmeyi, parti değiştirmeyi bir gören bir anlayış var.  AK Partili vekillerin bazıları aforoz ediliyor. Bunların dışında bize oy vereceklerin neredeyse tamamına yüzde 65’ne isabet ediyor”


Çorum’da Evet oylarına itiraz olmadığını belirten Uslu, “Genelde CHP bu tür itirazlarda bulunuyor… Bu tür zamanlar da kaosa sebep vermek yerine, ülke birliği ve beraberliğinin sağlanması gerekir. 1 oy bile fazla olsa, demokrasinin gereği 1 oyu fazla alan kazanır. Geçmişte de örnekleri var. Yalova 1 oy farkla alınmış, rahmetli Özal döneminde de 1 oy önemli olmuş. İngiltere’de Brexit kararı % 51,8 oranında kabul edildi. 1 oy 1 oydur. Her şeye muhalefet etmek isteyen bir anlayış var. CHP, itiraz etmeye alışmış bir parti. Halk bu referandumlara alışmak durumunda. Bundan sonra siyasetçiler halkın istemediğini yapamayacak. Referandumla milletin görüşü alınacak ve bu karara saygı duyulacak. Halk nerede ne yapacağını çok iyi biliyor, güvenmek lazım."


Siyaset zorbalıkla hakaretle yapılmaz diyen Uslu, “Kılıçdaroğlu bu söylemlerle 8. Seçimi de kaybetti.  Demokraside sokakta çatışma kültürü yoktur. En sarsıcı düşüncelerinizi bile nezaket kuralları içinde söyleyebiliriz.  Geziden beri hesabı yarım kalanlar var. Bunu tamamlamaya çalışıyorlar. Eğer Türkiye’de kaos ortamı olursa sadece hükümet zorda kalmaz en başta halk zorda kalır. Ne hükümet ne de muhalefet kalır…


Türkiye’de büyük bir küresel satranç oynanıyor. Bu oyunu bozan cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Türkiye onlar için oyunbozan bir ülkedir. 15 Temmuz’u gerçekleştiren ve destekleyenler aynı zihniyetteki insanlardır. Bu ülke çökerse enkazın altında herkes kalır. 17-25 Aralık’ı iyi okuyamayanlar olduğu için 15 Temmuz başımıza geldi. Eğer 15 Temmuz da doğru okunmazsa sonumuz daha kötü olabilir. 15 Temmuz’dan itibaren yeni bir istiklal savaşı veriyoruz. Halkımız darbeye kendini kapattı değişim ve dönüşüme “evet” dedi.


Son Güncelleme: 20.04.2017 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165