'Çorum dizayn edilmeye çalışılıyor'

Çorum İnsani Değerler Platformu'ndan sosyal medya üzerinden yapılan suçlamalara tepki ve kınama

13 Eylül 2018 Perşembe 14:43
'Çorum dizayn edilmeye çalışılıyor'

Çorum İnsani Değerler Platformu son günlerde sosyal medya üzerinden ilgili yayılmaya çalışılan iddialara tepki gösterdi.

Çorum İnsani Değerler Platformu tarafından yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medya üzerinden ilgili yayılmaya çalışılan iddialarla ilgili yaklaşan yerel seçimler sürecinde Çorum’un dizayn edilmeye çalışıldığı yorumu yapıldı. Açıklamada, “Son zamanlarda kamuoyunda, toplumumuzca çalışmaları ve hizmetleri yakından bilinen bazı insanlar hakkında maksatlı, planlı ve bazı merkezlerden güdümlü olduğu anlaşılan bir takım haberlerin özellikle sosyal medya aracılığıyla yayılmaya çalışıldığı ve böylece söz konusu şahısları karalama, itibarsızlaştırma ve pasifize etme amacının güdüldüğü görülmektedir. Kaynağı belirsiz, bilgi, belge ve ses kayıtlarının belli yerlere servis edilmesi suretiyle hedefe konulan bu insanlar hakkında bir linç kampanyasının yürütüldüğü müşahede edilmektedir. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde bazı kişi ya da çevrelerin; bütün ahlaki ve etik değerleri hiçe saymak pahasına, terör örgütü FETÖ’nün kumpas belgeleri, gayri yasal ve gayri ahlaki gizli ses kayıtlarını hatırlatan söz konusu girişimlerden fayda umarak bu tür kirli mihraklara alet oldukları açıkça görülmektedir. Platformumuz, toplumda belirli bir yeri ve değeri olan insanları hedefe koyarak onlara gayri ahlaki ve gayri hukuki bir biçimde saldıran söz konusu çevreleri kınamakta ve sağa sola servis ettikleri güya “belge ve bilgileri”, eğer suç unsuru taşıdıklarına inanıyorlarsa, adli mercilere iletmeye davet etmektedir. Daha da önemlisi iyilik ve güzellikle anılmayı hak eden ilimizde, huzurun temini için yetkilileri bu konuda göreve çağırmaktadır.” denildi.

GÖREVLENDİRME VE AZİLLERLE İLGİLİ UYARI

Açıklamanın devamında, Çorum’da siyaset ve bürokrasi merkezli, kamu vicdanında karşılığını bulmayan, biz yaptık oldu mantığına haiz eski Türkiye’yi andıran bazı keyfi uygulamaların yaşandığına dair kanaatlerin paylaşıldığı, bu konuda da platformun sessiz kalmakla eleştirildiği hatırlatılarak, “Gerek kamusal alanda gerekse özel işletmelerdeki görevlendirme ve azillerde bireysel yaklaşım ve tercihler yerine, liyakat, ehliyet, hukuk ve ahlak esas alınmalıdır. Devletleri ayakta tutan temel şiarın adalet, milletleri ayakta tutan temel şiarın ise ahlak olduğu unutulmamalı; ecdadımızın altı asrı aşkın ayakta tutmayı başardığı devlet geleneğimizin esasının da adalete dayandığı asla hatırdan çıkarılmamalıdır. Zira zulüm ile abat olanın akıbeti berbat olacaktır.” uyarısında bulunuldu.

Son Güncelleme: 13.09.2018 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ensarcı 2018-09-13 21:44:25

Size yakın olan Erol kavuncunun Milli Eğitim'e müdahaleleri de incelensin hangi liyakatı Nasıl gözüküyor Allah ile aldatıyor sunuz emin olun ve çok iticisin siniz vesselam Ayrıca belirteyim Nejat bey kaliteli dürüst düzgün bir idareci idi ona yapılan haksızlığın aynısını size yakın isimler başkalarına yapıyor

Avatar
hakikat 2018-09-13 15:13:40

soru güzel, madem bu adamlar bir suç işlediler hukuki süreci başlatın.

Avatar
Horasani 2018-09-14 12:41:09

Bunlardan fabrikaya elaman aldırırlar gizli şirket kurup başkasının adına iş yaparlar resmi kurumlara kendi adamını müd yaparlar senin benim adamı yaparlar memlekete bi faydası olmaz ondan sonra vatandaş der ki Yozgat ve Amasya kadar olamıyok önce siyasetçiler kendini düzeltsin sonra memleket her işe el atıyolar yüzüne güler senin işi yapmıyacağız kimin kini yapacağız derler sonrada peşin ararlar salla gitsin Allah var bir gün küreğin sapı vatandaşa döner .

Avatar
dgd 2018-09-14 14:13:13

biri suç işledi bende bunu gözümle gördüm. söylesem böyle platformlar çıkacak yalan söylüyorsun. video kaydı ses kaydı olacak montaj vs. peki nasıl ispat edilecek. en iyisi sus diyor platform yöneticileri. suç işleyen bir garibansa susuma hemen şikayet et. yok büyükse agzını açam bu mu dur? liyakattan bahsediyolar zaten herkes aynı şeyi söylüyo da nerde liyakat.

Avatar
Çorumlu 2018-09-14 06:01:05

Ensarcı rumuzlu yoruma YÜREKTEN katılıyorum ve alkışlıyorum......

Avatar
Bostancı 2018-09-14 08:48:38

Devlet Ahbap Çavuş ilişkileri ile veya sadakat ile yönetilmez devlet Liyakat ile yönetilir 2000 yıllık devlet geleneği olan Türk milleti bunu iyi bilir bizim adam, başörtülü, bıyıklı ama layık olmayanları layık olmadıkları Kuruma atarsanız Devleti zafiyete uğratırsınız.

Avatar
Selam.ve dua ile 2018-09-14 08:54:08

Kimin parasıyla yemek yeniyor çok merak ediyorum

Avatar
Burhan 2018-09-14 09:47:59

Dün bir şeye şahit oldum hastanede Erol koyuncu bey kan alma yerine mahramiyet perdesi çektirmek istiyormuş neden bayanların kolu görünüyormuş perdeyi çektik Allah muhafaza olduya bayan bagırdı burası kan alma yeri ne olacak orda çalışan arkadaşlarımıza

banner165