Çorum halkı şiire doydu

Çorum Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü şairleri Çorumlu şiir severlerle buluşturdu.

22 Mart 2017 Çarşamba 12:11
Çorum halkı şiire doydu

Çorum Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ünlü şairleri Çorumlu şiir severlerle buluşturdu.



Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Devlet Tiyatro Salonu'nda ünlü şairler Nurullah Genç, Arif Ay, Mustafa Özçelik, Müştehir Karakaya, Nuray Alper, Özcan Ünlü ve Emel Demirezen’in katılımıyla düzenlenen şiir gecesine özellikle gençlerin ilgili hayli yoğun oldu. Programı başından sonuna kadar büyük bir ilgiyle takip eden gençler program sonunda ünlü şairleri ayakta alkışladı. Daha sonra şairlerle fotoğraf çekinmek için sıraya giren gençler Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti.



Gecede Belediye Başkanı Yardımcısı Turhan Candan da merhum şair Abdurrahim Karakoç’un “Bırakmıyorlar” adlı şiirini okudu. Candan, okuduğu şiirle hem ünlü şairlerden hem de salonu dolduran çok sayıdaki gençten büyük alkış aldı.



Şiir Gecesi'ne Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hüseyin Kır ve Davut Demirbaş ile çok sayıda şiir sever katıldı.



Program sonunda ünlü şairlere saat kulesi maketi hediye edildi.


NURULLAH GENÇ’TEN PROGRAMA ÖVGÜ


nlü şair Nurullah Genç, Çorum’a üçüncü kez geldiğini belirterek organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.



Belediye Başkanı Muzaffer Külcü olmak üzere Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan’a teşekkür eden Nurullah Genç, “Kültür ve medeniyet hizmetindeki her dostumuz ve kardeşimizin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Şiir, sanat ve edebiyat tüm bu yaptığımız aslında bir medeniyetin bir kültürün gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirilmiş özge ve kıymeti bilinmesi gereken faaliyetlerdir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çorumu çok seviyoruz” diye konuştu.



CANDAN: KÜLTÜR BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan da yaptığı konuşmada ünlü şairlerin kendilerine güzel bir şiir gecesi yaşattıklarını söyledi.



Programın gerçekleşmesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün büyük katkıları olduğunu söyleyen Turhan Candan, “Çorum Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün uyum içinde çalışmasından Çorum kazanıyor. Çorum Belediyesi olarak kültür belediyeciliği yapıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birisini bugün sergiliyoruz.  Bundan sonra da etkinliklerimiz devam edecek. Şehrimize teşrif eden tüm şairlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 




Son Güncelleme: 22.03.2017 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.