Çorum İHH AKUT kurdu

Çorum İHH bünyesinde Acil Yardım ve Arama Kurtarma Ekibi oluşturuldu.

27 Nisan 2015 Pazartesi 15:51
 Çorum İHH AKUT kurdu


Çorum İHH bünyesinde Acil Yardım ve Arama Kurtarma Ekibi oluşturuldu. Yirmi kişiden oluşan ekip gönüllü olarak çalışmalara ve eğitime devam ediyor.


İHH Genel Merkez Acil Yardım ve Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile birlikte faaliyetlerini sürdürecek olan Çorum İHH Acil Yardım Arama ve Kurtarma Ekibi, bir kısmı Ankara’da AFAD Eğitim Merkezi (AFADEM)’de eğitimlerini tamamlayarak uluslararası geçerliliği olan arama-kurtarma sertifikalarını aldılar.


AFADEM’de ve Çorum İHH Acil Yardım ve Arama Kurtarma bünyesinde açılacak kurslarda ekibin tamamı sırasıyla Arama Kurtarma, Acil Yardım, Yangın, İlk Yardım, Su Altı Kurtarma, Amatör Telsizcilik ve Dağcılık eğitimlerinden geçirilerek sertifikalarını alacaklar.


Belirli dönemlerde düzenlenecek toplantı, kamp ve tatbikatlarla ekibin bilgi ve tecrübesini daha da geliştirecek.


Çorum İHH’dan yapılan açıklamada, “Başlangıç için gerekli olan çok az ekipmanımız var, ancak Arama Kurtarma işi için çok daha fazla malzemeye ve araca ihtiyaç duyuluyor. En az iki tane arazi uyumlu ve Arama Kurtarmaya uygun modifiye edilmiş araba gerekiyor. Enkazda çalışacak kırıcılar, kesiciler ve dinleme cihazları gerekiyor.


Amacımız, deprem ve diğer afet durumlarında Arama Kurtarma Faaliyetlerine Çorum İHH Arama Kurtarma olarak kendi eğitimli ve diplomalı ekibimiz ile katılmaktır. İyilik Her Zaman Her Yerde sloganıyla çıktığımız yolda halkımızı, özellikle gençlerimizi bu hayırlı çalışmalara dahil ederek Deprem ve diğer afetlerden korunma ve mağdurlara destek olma bilinci oluşturmaktır.


Çorum İHH Olarak Moto-Enduro ve Moto-Cross Arama Kurtarma ekibi oluşturduk. Afet durumlarda kriz bölgesine en hızlı ulaşım aracı olarak motosikleti düşündük. Depremlerde ya da diğer afetlerde trafik yoğunlaşmakta ulaşım çok zor yapılmaktadır. Ancak gerekli ekipmanlarla donatılmış enduro ve cross tarzı motosikletler çok zorlu koşullarda ve arazi şartlarında yoluna devam etmektedir. Hatta yolu olmayan yerlerde bile ulaşımı sağlamaktadır. Motosikletlerin afet durumunda kullanılmasına Çorum İHH olarak öncülük ettik.” Denildi.



Son Güncelleme: 27.04.2015 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.