Çorum İtfaiyesi, İtfaiye Haftasını kutluyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, itfaiye teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle Çorum İtfaiyesi tarafından Saat Kulesi yanında açılan standı ziyaret etti.

26 Eylül 2016 Pazartesi 16:44
 Çorum İtfaiyesi, İtfaiye Haftasını kutluyor

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, itfaiye teşkilatının kuruluş yıldönümü nedeniyle Çorum İtfaiyesi tarafından Saat Kulesi yanında açılan standı ziyaret etti. İtfaiyecilerin kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Külcü, Çorum İtfaiyesi’nin bölgesinin en modern itfaiyesi olduğunu vurguladı.


Belediyenin yaptığı tüm çalışmaları önemsediklerini ancak bazı hizmetlerin ise diğerleriyle mukayese edilemeyecek kadar mühim olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, “ İtfaiye teşkilatımızın yapmış olduğu hizmetler de böyle hizmetlerdir. İnsanların adeta ölümle burun buruna geldiği, hayatının varlık yokluk anını nefsinde hissettiği bir anda oraya yetişen ve oradaki sıkıntıyı ortadan kaldırmaya, oradaki yangını söndürmeye koşan bir teşkilattır itfaiye teşkilatımız. İtfaiye teşkilatımızı, yaptığımız yatırımlarla Çorum Belediyesi’nin yüzünü ağartan bir standarda kavuşturduk. Şu anda bölgenin en uzun merdivenini yangın söndürme aracına sahibiz. Bölgemizdeki ağır hasarlı araçların ayrılması, içindeki yaralıların, yolcuların çıkarılması için kullanılan kaza kırım aracıyla da yine çok hızlı bir şekilde hizmet üretebilen bir teşkilata sahibiz. Seri intikal imkânı sağlayacak olan bir kaza kırım aracının da alımını gerçekleştirdik. İnşallah iki ay kadar süre sonra onun da teslimatı gerçekleştirilecek.” dedi.

 

 

Külcü: Tüm çalışmalarımızı halkımızın rahatı ve huzuru için yapıyoruz

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları tüm çalışmaları Çorum halkının daha rahat ve daha huzurlu bir yaşam sürdürebilmesi için yaptıklarını söyledi.

 

Çorum’un en uzak noktasına 11-12 dakika gibi bir sürede ulaşabildiklerini dile getiren Başkan Külcü, “Bu konuda personelimizin teknik bilgisi fevkalade yeterli. Kendilerini geliştirmeleri, yeni teknikleri öğrenmeleri yangın söndürme tekniklerini kavramaları açısından da sürekli seminerler yaparak il dışındaki programlara göndererek de arkadaşlarımızı bu konuda destekliyoruz. Hemşerilerimizin bu yönden gönlü ferah olsun.” dedi.

 

 

Acil telefonları lüzumsuz yere işgal etmeyelim

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, itfaiye teşkilatını ziyarette yaptığı konuşmada önemli bir konuyu da gündeme getirdi. Zaman zaman basına da yansıyan şekliyle itfaiye, zabıta, 112 gibi acil telefonların asılsız ihbarlarla meşgul edildiğini hatırlatan Başkan Külcü, “Bu tür önemli merkezlerin telefonlarının asılsız ihbarlarla meşgul edilmesi bazen geç intikallere sebebiyet verebiliyor. Bu konuda hassasiyet gösterilmesinin itfaiyenin, sağlık teşkilatımızın, zabıtanın, polis teşkilatımızın acil telefonlarının lüzumsuz kullanılmaması hususunda istirhamda bulunuyorum.” dedi.

 

Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Öğütverici, daha sonra itfaiyenin görevleri ve yaptığı hizmetler hakkında Başkan Külcü’ye bilgiler verdi.

 

 

Son Güncelleme: 26.09.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.