Çorum Kudüs için tekyürek

Çorum'da Öfke Cuması... ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti tanıma kararı Çorum'da Cuma namazı sonrası düzenlenen eylemle protesto edildi

08 Aralık 2017 Cuma 14:25
Çorum Kudüs için tekyürek

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etme kararının ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da Öfke Cuması düzenlendi.

Çorum İHH’nın organize ettiği protestoya İnsani Değerler Platformu,  sivil toplum kuruluşları, TBMM İdare Amiri AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merkez PTT binası önünde düzenlenen protesto Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Filistin Direnişinin manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin’in duasının okunmasının ardından İHH Çorum Şubesi Başkanı Selim Özkabakçı açıklama yaptı. Bu arada sık sık tekbir getirilerek, 'Hepimiz Filistinliyiz Direneceğiz, Davamız Kudüs, Yürüyoruz Kudüs, Kahrolsun İsrail, Filistin’den Defol' sloganları atıldı.

Özkabakçı'nın açıklamasının ardından PTT binası önüne konulan ikinci bir kürsüde İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kambur ve  AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ABD’nin aldığı karara tepki gösteren konuşmalar yaptılar.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’i başkent ilan eden kararını protesto eylemi dünyada zulümlerin son bulması, başta Ortadoğu olmak üzere Müslüman kanının akıtıldığı tüm coğrafyalara barış gelmesi duası ile son buldu.

Son Güncelleme: 08.12.2017 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.