Çorum okuyan şehir olacak

Çorum Belediyesi tarafından öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla oluşturulan kitap okuma grupları final programında Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin öğrencilerle buluşacak.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 15:27
Çorum okuyan şehir olacak

Çorum Belediyesi tarafından öğrenciler arasında kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla oluşturulan kitap okuma grupları final programında Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin öğrencilerle buluşacak.


4 Mayıs Perşembe günü saat 10.00’da Anitta Otel’de yapılacak olan final programında öğrencilere yönelik “Hayat Bilgisi ve İrfan Eğitimi” konulu bir ders verecek olan Prof. Dr. İdris Şahin, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunacak.


Çorum Belediyesi olarak Çorum halkının ihtiyacı olan tüm konularda çalışmalarının olduğunu belirten Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kitap okuma gruplarının oluşturulması, bunların takibi, gruplara kitap temini ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Gençlere yönelik yapılan çalışmaları çok önemsediklerinin altını çizen Başkan Külcü, “Şehrimize 2009 yılından beri sayısız eser kazandırdık. Ama eğitim faaliyetlerimiz, eğitim alanındaki çalışmalarımız, bu alandaki eserlerimizi bizim için her zaman ayrı bir öneme sahip oldu. Eğitime yönelik hizmetlerimizi gün geçtikçe de artırıyoruz. Kitap okuma gruplarının final programında 178 gruptaki 1995 öğrencimiz 4500 kitabı okuyup müzakere etti ” dedi.


Külcü, Çorum’u okuyan bir şehir haline getirme gayreti içerisinde olduklarını da sözlerine ekledi.


İdris Şahin kimdir?

1968 yılında Kayseri’de doğdu. Kayseri İHL’yi bitirdikten sonra lisans eğitimini 1993 yılında Kayseri Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamladı. 2000 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji anabilim dalına yardımcı doçent olarak atandı. 2006 yılında Doçent, 2011 yılında ise profesör unvanı aldı.

Çoğunluğu klinik mikoloji, bakteriyoloji ve infeksiyon hastalıkları konularında olmak üzere klinik mikrobiyoloji alanında 80’den fazla uluslararası ve ulusal yayına sahiptir. Bu yayınlara yapılmış 50’den fazla da atıf bulunmaktadır. İleri düzeyde İngilizce bilmektedir. Üç çocuk babasıdır. 


Son Güncelleme: 03.05.2017 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165