Çorum-Osmancık yolu başlıyor

İhalesi yapılan Çorum-Osmancık bölünmüş yolunda müteahhit firma şantiye kurulum çalışmalarına başladı.

15 Şubat 2016 Pazartesi 22:55
Çorum-Osmancık yolu başlıyor

İhalesi yapılan Çorum-Osmancık bölünmüş yolunda müteahhit firma şantiye kurulum çalışmalarına başladı.

Firmanın ilk olarak Laçin-Osmancık arasında bulunan alanda çalışmalara başlayacağını kaydeden bölge sakinleri Çorum-Kırkdilim arasında 22A projesi denilen Tapu Kadastro çalışmaları tamamlanmadığı için bu alanda yol çalışmalarının daha sonra yapılacağını ifade ettiler.

Yetkililere seslenerek Çorum-Kırkdilim arasında 22A proje çalışmaları devam eden köy arazilerinde çalışmaların hızlandırılmasını isteyen vatandaşlar, "Soğuksu köyünün 15 Mart, Eymir köyünün 25 Şubat, Sarmaşa köyünün 16 Mart, Beydili köyünün 18 Şubat, Pınarcık köyünün ise 15 Şubat tarihlerinde 22A projeleri askıdan inecek. Bizim yetkililerden talebimiz askı süreleri bittikten sonra kısa sürede tapuların verilerek kamulaştırma çalışmalarının yapılıp yol çalışmalarına başlanmasıdır" dediler.

Özellikle ölümlü kazaların çoğunluğunun Çorum-Kırkdilim arasında meydana geldiğine dikkat çeken vatandaşlar bölünmüş yol çalışmaları ne kadar kısa sürede tamamlanırsa kaza oranlarının o da kadar kısa sürede azalacağına dikkat çektiler.

İTİRAZLAR YÜZÜNDEN SÖZLEŞME GEÇ İMZALANMIŞTI

Bilindiği gibi Çorum-Osmancık karayolunun yapım ihalesi 2015 Mart ayında gerçekleştirmiş ancak Kamu İhale Kurumuna yapılan itirazlar nedeniyle yapımına başlanamamıştı. Daha sonra Kamu İhale Kurumu aldığı kararla itirazları reddedip 58.730.650 TL bedelle sözleşme imzalanarak yer teslimi yapılmıştı.

Yolun KDV ile birlikte Kamulaştırma bedelleri hariç yaklaşık 70 milyon TL'ye mal olması bekleniyor.


Son Güncelleme: 15.02.2016 23:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.