Çorum-Osmancık yoluna havadan denetim

İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı'nda vatandaşların yol güvenliği için trafik tedbiri aldı

12 Haziran 2018 Salı 11:56
Çorum-Osmancık yoluna havadan denetim

Ramazan Bayramı’nda Çorum-Osmancık ve Amasya-Merzifon yolu İHA/Drone ile denetlenecek.

İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla trafik tedbirlerini artırdı. Arife günü dahil 4 günlük bayram tatiline rağmen bakanlık trafik denetimlerini 13-18 Haziran 2018 tarihleri arasında 6 gün süreyle gerçekleştirecek.

Ramazan Bayramı denetimleri kapsamında günlük ortalama 4 bin 583 polis ve bin 326 jandarma olmak üzere toplam 5 bin 909 trafik ekibi, 8 bin 852 polis ve 2 bin 755 jandarma olmak üzere toplam 11 bin 607 trafik personeli görev yapacak. Bakanlık bayram süresince toplam 35 bin 451 trafik ekibi ve 69 bin 639 trafik personelini görevlendirdi. Ayrıca bayram tatili boyunca özellikle havadan trafik denetimlerine ağırlık verilecek. Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir'den oluşan 6 ilde, 31 saat helikopter, merkezden (Amasya-Merzifon, Çorum-Osmancık, Konya-Kulu, Eskişehir-Sivrihisar ve Kırıkkale) 6 ilde 6 saat, 46 ilde ise 344 saat 40 dakika İHA/Drone ile denetim yapılacak. Son on yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olarak meydana geldiği (kaza kara noktaları) güzergahlarda alınan tedbirleri denetlemek amacıyla ayrı ayrı güzergahlarda görev yapmak üzere 32 Polis Başmüfettişi ve 37 personelden oluşan 15 ekip görevlendirildi. Kazaların yoğun olduğu kaza kara noktaları bulunan 17 ilin 20 güzergahında her 10-20 kilometrede bir ekip görev yapacak.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine "2018 yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbileri" konulu genelge gönderdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı gönderilen genelgede, her yıl trafik kazaları sonucunda birçok kişinin yaralandığı ya da hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin ise hayatının geri kalan kısmını engelli olarak geçirmek durumunda kaldığı bilgisine yer verildi. Trafik kazaları sonrası büyük çapta ekonomik kayıpların yaşandığı belirtilen genelgede, trafik kazalarının önemli bir kısmının hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, çalışma ve dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları gibi sürücü hatalarından kaynaklandığı vurgulandı. Genelgede, bayram tatili, arife günü dahil 14-17 Haziran 2018 tarihleri arasında 4 gün olmasına rağmen, trafik tedbirlerinin ise 13-18 Haziran 2018 tarihleri arasında 6 gün süreyle alınacağı ifade edildi. Bayram tatili süresince karayollarında trafik ekiplerinin sorumluluk alanlarında ve denetim noktalarında etkinliği ve görünürlükleri ön plana çıkarılacak. Bayram süresince özellikle trafiğin yoğunlaşacağı bölgelerde havadan denetimlere önem verilecek. Bu kapsamda Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir'den oluşan 6 ilde, 31 saat helikopter, merkezden (Amasya-Merzifon, Çorum-Osmancık, Konya-Kulu, Eskişehir-Sivrihisar, Kırıkkale) 6 ilde 6 saat, 46 ilde ise 344 saat 40 dakika İHA/Drone ile denetim yapılacak.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osmancıklı 2018-06-12 21:52:29

Çorum Osmancık yoluna havadan denetim yapacaklarına adam gibi yolu yapsınlar. Sinop'tan Akdenize inen en önemli geçiş güzergahı olan bu yola Çorum Osmancık yolu demek bile büyük haksızlık. Bu yol artık bu trafiği kaldırmıyor. Sarmaşa ve Osmaniye'deki keskin virajlar adeta bağ yolu gibi. Çok ayıp hem de çok. Şunu yaptık bunu yaptık diye kimse kimseyi kandırmasın.

banner165