‘Çorum’a borcumuzu ödemeye çalıştık’

Vali Sabri Başköy, Çorum’da görev yaptığı 25 ay 10 gün süresince, Çorum’a ve Çorumlu’ya...

22 Eylül 2014 Pazartesi 20:25
 ‘Çorum’a borcumuzu ödemeye çalıştık’


Vali Sabri Başköy, Çorum’da görev yaptığı 25 ay 10 gün süresince, Çorum’a ve Çorumlu’ya olan borçlarını ödemeye çalıştıklarını ve devletin verdiği hizmet sorumluluğunu yerine getirmeye gayret ettiğini ifade etti.


TSO ziyaretinde konuşan Vali Sabri Başköy, Valiliğin kutsal ve sorumluluk gerektiren onurlu bir görev olduğunu kaydettiği sözlerinde, “Nasıl vakar ve ciddiyetle geldiysek, aynı vakar ve ciddiyetle gidiyoruz.” dedi.


Kendisi hakkında verilen kararın, kendisi açısından saygı duyulacak bir karar olduğuna da değinen Başköy, Çorum’u ve Çorumlu’yu sevdiğini ve herkese kapısını ve gönlünü açık tutarak çalıştığını bildirdiği konuşmasında şunları söyledi, “Valilik istisnai bir görev ve ünvandır. Ölene kadar kullanılır, hatta eğer istiyorsanız mezar taşınıza bile yazdırabilirsiniz. Bu gibi görevlere gelmek nasıl doğalsa, sizin hakkınızda yapılan tasarrufları da doğal görmek gerekir. Devlet adamlığının vasfı da bunu gerektirir. Çok hırslı ve beklentili olmamalısınız. Esas olan bal veren çiçek olabilmektir. Ben Çoırumlu’yu seviyorum. Eğer sevmezseniz zaten başarılı olamazsınız.


Süreler az gibi görünse de, içerisinin dolması ve nasıl doldurulduğu önemlidir. Çorum’da görev yaptığım 25 ay 10 günlük sürede yaptıklarımızı kamu vicdanının şahitliğine bırakıyorum. Eğer bu vicdandan takdir çıkarsa, bizim için en büyük taltif budur. Biz devletimizin ve milletimizin bizlere yaptığı yatırımlar karşılığında Çorum’a borcumuzu ödemeye çalıştık. Her ne yaptıysak, bunu Çorumlu ile birlikte yaptık, herkesin çorbada tuzu var. Başarı varsa, bu başarı sadece komutana değil, tüm orduya aittir. Eğer bir başarısızlık varsa da bunun sorumlusu komutandır.”




Son Güncelleme: 22.09.2014 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.