‘Çorum’a eli boş gelmedik’ Bakan Eroğlu’ndan 19 müjde

Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışı ve...

23 Ekim 2014 Perşembe 13:32
‘Çorum’a eli boş gelmedik’ Bakan Eroğlu’ndan 19 müjde


Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, Hitit Üniversitesi’nin Akademik Yıl Açılışı ve Kuzey Kampüsü Temel Atma Töreni için geldiği Çorum’da 19 müjde verdi. “Çorum’a eli boş gelmedik, heybemiz dolu geldik.” diyen Bakan Eroğlu, Valilik’te düzenlediği basın toplantısında 250 milyon TL’lik 19 müjdeyi açıkladı.


İlk olarak Vali Ahmet Kara’yı ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Ahmet Kara’dan Çorum’a dair bilgiler aldıktan sonra, 19 müjdeyi açıklamak üzere basın toplantısı yaptı.


17 proje ile yola çıktığının altını çizen Bakan Veysel Eroğlu, yolda iki proje daha ekleyerek, Çorum’un plakası ile müjdeleri birleştirdiklerini ve müjde sayısını 19’a çıkardıklarını bildirdi.


Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, Çorum’un kendisi için ayrı bir öneminin bulunduğunu bildirdiği basın toplantısında müjdeleri şu şekilde açıkladı, “Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek toplam 9 projede Tımarlı Sulamıs 2. Kısım, Koçhisar Sulaması, Obruk Dutludere Dodurga Pompaj Sulamaları, Alaca Kızkaraca Göleti Yükseltilmesi ve Sulaması, Bayat Merkezi yerleşim Yeri ve Arazileri Bayat Çayı Islahı, Osmancık Gecek Köyü Yerleşimleri Kiren Deresi Islahı, 54. Şube Dere Islah Tesisleri 50 bin metre korkuluk yapımı, Osmancık’ta Kuzey Yamaçları Taşkın koruma Çalışması, Çorum Merkez Koçhisar Su isale Hattı çalışması.


Orman Genel Müdürlüğü’ne ait projeler; 38 bin dekar alanda ağaçlandırma, rehabilitasyon ve erozyon kontrol çalışması, 750 bin adet fidan üretimi, ceviz eylem planı çerçevesinde 530 dekar alana 8 bin 500 ceviz fidanı dikimi, 500 dekar alana 20 bin badem fidanı dikimi ve vatandaşlara dağıtımı, 36 köyde 1128 dekar alanda 69 bin 580 adet ceviz, badem, kestane, fıstık çamı, kuşburnu ve mahlep fidanı dikimi ve vatandaşlara ek gelir kapılarının açılması. Ortaköy’de 100 dekar alana mesire yeri kurulumu, orman köylerinde yaşayan 177 aileye 1 milyon 113 bin 039 TL’lik kredi sağlanması.”




Son Güncelleme: 23.10.2014 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.