Çorum’da 27 kişi daha ihraç edildi

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Çorum’dan da 27 kişi ihraç edildi.

08 Şubat 2017 Çarşamba 08:52
Çorum’da 27 kişi daha ihraç edildi

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yayımlandı. Çorum’dan da 27 kişi ihraç edildi.


Çorum’dan İlçe Yazı İşleri Müdürü Mustafa İnce, Şef Cemil Yalçın, İl Jandarma Komutanlığından Fatih Gül, Alper Toprak Şafak Önal Süleyman Aydın Servet Öztemir, Çorum merkez ve ilçelerde görev yapan öğretmenlerden Halil İbrahim Atila, Korkut Emre Ceylan Ürfet Kartal, Abdulaziz Öner, Emre Layık, Ferhat Taşcı, Fuat Karacaif, Halil İbrahim Özdemir, Hayrettin Egemen Karaarslan Kadir Seyhan Mustafa Çelik Mustafa Sarıoğlu, Necip Bozkurt Nevin Kirazcı Sarıyıldız, Salih Sözüdoğru Selahattin Demirci, Sema Yurttutar Şanal Süt Şamil Kütük Şükrü Yiğit ve İrfan Turğut görevden alındı.


Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4 bin 464 kamu görevlisi ihraç edildi.


Söz konusu KHK ile Yükseköğretim kurumlarından 330 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 bin 585, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi, TRT'den 80 kişi görevden alındı.


İhraçların kurumlara göre dağılımı şöyle:


Yükseköğretim kurumlarından 330 kişi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 bin 585 kişi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 16 kişi, İçişleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan 3 kişi, İçişleri ve Jandarma Güvenlik Komutanlığı'nda 893 kişi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi, İçişleri Bakanlığı'ndan 78 kişi, Ekonomi Bakanlığı'ndan 15 kişi, Dışişleri Bakanlığı'ndan 48 kişi, Avrupa Birliği Bakanlığı'ndan 3 kişi, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 2 kişi, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu'ndan ( TRT ) 80 kişi, TOKİ'den 2 kişi, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 kişi, Yüksek Seçim Kurulu'ndan 10 kişi, Yargıtay Başkanlığı'ndan 10 kişi, Aynı kararname ile 16 kişi ise görevine iade edildi. 2 kişinin de öğrencilik statüsü geri verildi.

 

Son Güncelleme: 08.02.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.