Çorum’da oy oranı arttı

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 16 Nisan Referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

18 Nisan 2017 Salı 19:46
Çorum’da oy oranı arttı

Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 16 Nisan Referandum sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.


16 Nisan Referandumunda Çorum’un %64,49 oy oranı ile kapsamlı bir hükümet sistemi değişikliğine “Evet” dediğini söyleyen Uslu, “Çorum, 10 Ağustos 2014 ‘te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde % 64,76 oy oranı, 7 Haziran 2015’te % 54,38 oy oranı,  1 Kasım 2015’te de % 61,30 oy oranı ile Ak Parti’ye destek vermiştir. Her dönemde olduğu gibi Referandumda da hemşehrilerimiz bizlerden desteklerini esirgememiş, 1 Kasım Genel Seçimlerine göre oy oranını % 3,19 artırmış ve ilimiz Türkiye Genelinde de 24 üncü olmuştur.


Ülkemizin geleceği için oldukça önem arz eden 16 Nisan Referandum süreci bütün yurtta olduğu gibi Çorum’da da huzur ve güven içerisinde tamamlanmıştır. Kaybedeni olmayan, kazananı millet olan, yakın tarihimizin en anlamlı zaferine gayret ve emeklerinizden başta İl ve İlçe Teşkilatlarımıza, Belediyelerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisinin Referandumla ilgili itirazının haksız ve yersiz olduğunu söyleyen Uslu, “İtiraza konu olan “Tercih” mührü yerine “Evet” mührü ile oy kullanılması, sandık kurulu mührünün arka yüz yerine ön yüzüne vurulması, pusula ve zarfta sandık kurulu mührü olmaması gibi itiraz gerekçelerinin geçerliliği yoktur. Yüksek Seçim Kurulu daha önce 1989 yılında, 1990 yılında, 1994 yılında ve 2004 yılında konuyla ilgili oy birliğiyle almış olduğu kararlar vardır. Şüphe ve şaibe oluşturarak halkın iradesi üzerinde baskı kurmaya çalışmak beyhude bir gayrettir.  Halkımız centilmence mücadele vererek tavrını ortaya koymuş ve Türkiye’de sistem değişmiştir. Demokrasilerde bir oy fazla alan geçmiş sayılır. Demokratik kuralları ve gelenekleri değiştiremeyeceğimize göre burada yapılan itirazlar beyhude çırpınıştan ibarettir” dedi.


İngiltere’nin Brexit kararının % 51,8 olduğu hatırlatan Uslu, “İngiltere’nin Avrupa Birliğinden ayrılma yönündeki kararını % 51,8 oy oranıyla aldığı gerçeği ortadadır. Brexit taraftarları seçimi kazanmıştır. Amerika Birleşik Devletleri Başkanlık Seçimlerinde Bayan Clinton % 47,7 oy alarak % 47,5 destek alan Trump’u geri bırakmış buna rağmen Clinton ülke genelinde sadece 232 delege kazanarak 290 delege toplamayı başaran Trump’tan büyük fark yemiştir. 24 Nisan 1920 tarihinde Celalettin Arif Efendi Meclis Başkanlığına aday olmuş, 109 oy almış ve Mustafa Kemal Atatürk 110 oy alarak 1 oyla Başkan seçilmiştir. Bütün bunlar Demokrasilerdeki 1 oyun bile ne kadar önemli ve belirleyici olduğunu ortaya koymak bakımından önemli göstergelerdir.


Demokrasi dışındaki gerekçelerle mazeret üretmek, centilmence geçen seçimlerin performansına, başarısına meşruiyet tartışmalarıyla gölge düşürmek, şüphe ve şaibe oluşturmak beyhude bir girişimden başka bir şey olmadığını dile getiren Uslu, “Türkiye halkının Demokrasiyi içselleştirdiği ve aynı zamanda en kritik konularda herkese mesaj vererek çok hassas bir oy kullandığı gerçeğini de göz önünde bulundurmak gerekir. Elbette biz mesajımızı alıyoruz ama CHP’nin ve birlikte hareket ettiği herkesin de bu mesajları alması gerekir. Milletle çarpışmayın, milletin değerleriyle vuruşmayın, hırçın politikalar yerine daha uzlaşmacı politikalar geliştirin mesajı da çok açık bir şekilde verilmiş bulunmaktadır” dedi.



Son Güncelleme: 18.04.2017 20:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.