Çorum’daki STK’lardan FETÖ ve teröre tepki

Çorum’da faaliyet gösteren 70 farklı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri İnsani Değerler Platformu çatısı altında bir araya gelerek, son günlerde artan terör olayları ve 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tepkilerini göstermek üzere bir araya geldi.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:02
Çorum’daki STK’lardan FETÖ ve teröre tepki

Çorum’da faaliyet gösteren 70 farklı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri İnsani Değerler Platformu çatısı altında bir araya gelerek, son günlerde artan terör olayları ve 15 Temmuz’da Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimine karşı tepkilerini göstermek üzere bir araya geldi. 

Turgut Özal İş Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen sivil toplum kuruluşları, terör olayları ve 15 Temmuz darbe girişimine sert tepki gösterdi. Basın açıklamasına AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları adına bir açıklama yapan İnsani Değerler Platformu Başkanı Zeki Kanbur, “Türkiye’de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin ne silahları ne de bombaları yetmeyecektir. Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından son günlerde Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının artarak devam ettiğine dikkat çeken Kanbur, FETÖ üzerinden gerçekleştirilmek istenen uluslararası Türkiye’yi bölme girişimlerinin şimdi de FETÖ bakiyesi, PKK ve uzantıları, DAİŞ ile yapılmaya çalışıldığına işaret etti.

15 Temmuz ile sonrasında artarak devam eden terör saldırıları arasındaki güçlü bağlantı, darbenin arkasında olan Batılı ülkelerle PKK ve FETÖ arasındaki sıcak ilişkilerde de kendisini gösterdiğini dile getiren Kanbur, Türk milleti terör ile istikbali ve istiklalinin hedef alındığının bilincinde olup tek vücut darbenin, darbecilerin, terörün ve bunları destekleyen bütün iç ve dış güç mihraklarının karşısında dimdik ayakta olduğunu vurguladı.

Gaziantep’teki hain saldırı ile ilgili de açıklama da bulunan Kanbur, “20 Ağustos 2016 Cumartesi günü Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere mahallesinde bir kına gecesinde masum ve kendi halindeki halka yönelik hem de hayat dolu bir çocuktan onlarca insanın hayatlarını karartan bir canlı bomba devşiren canilerin kan donduran saldırısına daha şahit olduk. 54 masum canı yitirdiğimiz bu elim hadisede 94 vatandaşımız da yaralanmıştı. İnsani Değerler Platformu olarak başta bu menfur saldırı da olmak üzere son günlerde ülkemizin çeşitli yerlerinde yapılan hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu saldırının görünen failinin DAİŞ olduğu düşünülmektedir. Ancak insanlığın son kalesi olan bu aziz topraklarda kirli hesaplar içerisinde olan hainlerin varlığı herkesin artık malumudur. PYD-PKK-DAİŞ-FETÖ ortaklığında ve işbirliğinde gerçekleşen bu menfur eylemler ve saldırıların tek hedefi Türkiye’nin tam bağımsızlığıdır. Bu saldırıların zaman, mekan, kadın, çocuk tanımaksızın, hiçbir ahlaki ve etik kurala bağlı olmaksızın, milletimizin onurlu ve şerefli var oluşuna en büyük tehdit oluşturduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

“FETÖ, PKK ve DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur”

FETÖ, PKK ve DAİŞ arasında hiçbir fark olmadığını dile getiren Kanbur, “Şunu özellikle ifade edelim ki, ülkemiz ve milletimiz için 15 Temmuz silahlı darbe girişiminin ve o gece kaybettiğimiz 240 vatandaşımızın faili FETÖ’yle, sadece son bir ayda asker, polis ve köy korucularından oluşan 70 güvenlik görevlimizin katili PKK’yla, Gaziantep saldırısının muhtemel faili DAİŞ arasında hiçbir fark yoktur. Hepsine sivil toplum olarak net mesajımız şudur, Türkiye’de ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, vatanımızı bölmeye, milletimizi parçalamaya, bu eli kanlı örgütlerin ve arkalarındaki güçlerin ne silahları ne de bombaları yetmeyecektir. Türkiye’ye güçleri yetmeyenlerin, etnik ve mezhep temelli hassasiyetler üzerinden vatandaşlarımızı birbirlerine karşı kışkırtma senaryoları tutmayacaktır. Milletimiz, 30 yılı aşkın süredir PKK eylemlerinde, 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanetinde, DAİŞ’in yapa geldiği canlı bomba eylemlerinde, bu oyuna gelmeyeceğini sayısız defa ortaya koymuştur. Gaziantep’te denenen aynı alçak oyun tutmayacak, milletimiz bu provokasyonun gerisindeki gerçek niyeti deşifre ederek, birliğinden, beraberliğinden, kardeşliğinden asla taviz vermeyecektir. Bu minvalde özellikle çoğulcu ve kozmopolit yapısıyla öne çıkmış, kadim tarihi ve varoluşsal kökleriyle bugüne gelmiş Gaziantep gibi şehirlerimiz iç savaş isteyen taraflarca aralıksız saldırılara maruz kalmaktadır. Saldıranların kimliği ve adresi kimi zaman değişse de yaptıklarının acımasızlığı, ortaya çıkardıkları vahşet ve dehşet hali hepsinin aynı fabrikanın ve aynı kirli emellerin ürünü olduğunu göstermektedir.Yaşanan bu menfur olaydan sonra cenazelerimizi defnedip acılarımızı sarmanın ötesine geçmemiz gerekiyor. Bu saldırıları gerçekleştiren emperyalist üst aklın tuzaklarını ve kumpaslarını bozacak, akl-ı selime ve irfana, kapsamlı stratejilere ve tutarlı çözümlere ihtiyacımız olduğu ortadadır. Bu saldırı ve saldırılarla yakından uzaktan ilintili olan tüm karanlık, lanetli kişi ve yapıları kınıyor, milletimizin bir daha böylesi günler yaşamaması için Cenab-ı Allah’tan bizlere akıl, feraset ve basiret vermesini diliyoruz. Millet olarak tek yürek, devletimize, ikbalimize ve istiklalimize yönelen her türlü darbe ve terör saldırılarına karşı teyakkuzda olduğumuzu bir kez daha dosta düşmana ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA


Son Güncelleme: 24.08.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165