Çorum’dan 800 kişi başvurdu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) “alana özgü” dil yeterliliğini belirlemeye yönelik ilk dil sınavı olan YÖKDİL’e başvuru süresi 10 Şubat 2017, Cuma akşamı sona erdi. Sınava Çorum’dan 800 kişi başvuruda bulundu.

14 Şubat 2017 Salı 23:15
Çorum’dan 800 kişi başvurdu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK)  “alana özgü”  dil yeterliliğini belirlemeye yönelik ilk dil sınavı olan YÖKDİL’e başvuru süresi 10 Şubat 2017, Cuma akşamı sona erdi. Sınava Çorum’dan 800 kişi başvuruda bulundu.


Sınava başvuruların bittiğini ilk olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. M.A. Yekta Saraç, sosyal medya hesapları Twitter ve Facebook üzerinden duyurdu.


Başkan Saraç yaptığı paylaşımda sınava başvuru süresinin bittiğini belirterek, ilk kez düzenlenecek olan YÖKDİL sınavına yapılan başvuru sayılarını da alan bazında açıkladı. Prof. Dr. Saraç, sınava olan yoğun ilgiden dolayı duyduğu memnuniyetini de ifade ederek başvuru sayısına bakıldığında sınavı düzenleme kararının isabetli olduğunun anlaşıldığını belirtti. Saraç ayrıca sınava girecek kişilere de başarılar diledi.


YÖK Başkanı Saraç: “Yükseköğretim tarihinde ilk alana özgü dil yeterliliğini belirlemeye yönelik sınav olan YÖKDİL' e müracaatlar sona erdi. Toplam rakama baktığımızda akademi lehine ne kadar isabetli bir karar aldığımız anlaşılıyor. Alanlara göre başvuru sayıları: Sosyal Bilimler 37.946 - Fen Bilimleri 28.794 - Sağlık Bilimleri 26.164 / Toplam başvuru sayısı 92.904. Bu girişim çok uzun yıllardır bekleniyordu. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim. Akademimiz için hayırlı uğurlu olsun…”


YÖKDİL Sınavına giriş belgeleri 27 Şubat'ta yayımlanacak. YÖKDİL Sınavı, ilk kez 5 Mart'ta, İngilizce alanında tek oturumda, 30 ilde gerçekleştirilecek olan söz konusu sınava  toplam yaklaşık 100 bin kişi başvuru yaparken (92.904) Çorum ilimizde de düzenlenecek olan sınava, yaklaşık 800 kişi başvuru yaptı. 


"Alana özgü" ilk akademik dil sınavı YÖKDİL Sınavı, mevcut Yabancı Dil Sınavının (YDS) yanında, adayın alanındaki (fen ve mühendislik, sosyal ve beşeri bilimler, sağlık alanlarında) dil yeterliliğini belirlemeye yönelik akademik yabancı dil sınavı niteliği taşıyor.


YÖK tarafından başlatılan YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek. Sınav soruları Ankara Üniversitesince hazırlanacak, sınav organizasyonunu ise Anadolu Üniversitesi gerçekleştirecek.


Son Güncelleme: 15.02.2017 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.