Çorumlu belediye hizmetlerinden memnun

Ülkemizde mutlu olduğunu belirten bireylerin oranının en yüksek olduğu il % 77,7 ile Sinop olurken, Çorum’da...

14 Nisan 2014 Pazartesi 12:53
 Çorumlu belediye hizmetlerinden memnun


Ülkemizde mutlu olduğunu belirten bireylerin oranının en yüksek olduğu il % 77,7 ile Sinop olurken, Çorum’da mutlu olan insanların sayısı % 56,6 olarak belirlendi.

İlki 2003 yılında Hanehalkı Bütçe Anketi’nde ek bir modül olarak uygulanan 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilen Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 bin 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 bin 203 birey ile yüz yüze görüşme yapıldı. Genel kamu hizmetleri altında yer alan belediye hizmetleri sonuçları, il sınırları içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsadı.

Araştırma verileri anketlere şöyle yansıdı:


En mutlu il Sinop

Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında % 59 olarak tahmin edildi. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il % 77,7 ile Sinop ili oldu. Sinop’u sırasıyla takip eden iller; % 76,4 ile Afyonkarahisar ve % 75,9 ile Bayburt oldu. Mutlu olduğunu beyan eden birey oranının en düşük olduğu ilin ise % 42 ile Tunceli olduğu gözlendi.

Evli bireylerin, evli olmayanlara göre daha mutlu olduğu görüldü. Türkiye genelinde evli bireylerin % 61,3’ü ve evli olmayanların % 53,6’sı mutlu olduğunu belirtti. Evli bireylerin mutluluk oranının en yüksek olduğu il % 80,5 ile Sinop, en düşük olduğu il ise % 43,2 ile Tunceli.


Kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini belirtenler Karaman’da

Türkiye genelinde kendilerini en çok ailelerinin mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı %73. Bu oranın en yüksek olduğu il % 83,6 ile Karaman, en düşük olduğu il % 59,7 ile Muş oldu. Kendilerini en çok sağlıklı olmanın mutlu ettiğini ifade edenlerin oranı % 68 olup, bu oranın en yüksek olduğu il % 84,3 ile Afyonkarahisar, en düşük olduğu il ise %52,7 ile Mardin olarak belirlendi.


Balıkesir geleceğinden umutlu

Türkiye genelinde bireylerin % 77’si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu ifade etti. Kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu ilk 3 il % 86 ile Balıkesir, %85,8 ile Isparta ve % 85,5 ile Bolu olurken, bu oranın en düşük olduğu 3 il ise % 64 ile Diyarbakır, % 67,2 ile Tunceli ve % 69,6 ile Düzce oldu.


Isparta sağlık hizmetlerinden memnun

Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı % 74,7 olup bu oranın en yüksek olduğu ilin % 89,1 ile Isparta, en düşük olduğu ilin % 54,6 ile Hakkâri olduğu belirtildi.


Asayiş hizmetlerinden en yüksek memnuniyetin olduğu il Artvin

Türkiye genelinde asayiş hizmetlerinden memnuniyet oranı % 79,4 olup, asayiş hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il % 94,9 ile Artvin, en düşük olduğu il ise % 58,9 ile Şırnak oldu.


Ulaştırma ve eğitimde en yüksek memnuniyet Afyonkarahisar’da

Türkiye genelinde ulaştırma hizmetlerinden memnuniyet, % 76,4 olup ulaştırma hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il % 94,2 ile Afyonkarahisar. Bu oranın en düşük olduğu il ise % 50,2 ile Hakkâri.

Eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı, Türkiye genelinde %69,7. İl düzeyinde bakıldığında eğitim hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il % 88,9 ile Afyonkarahisar, en düşük olduğu il ise %48,2 ile Hakkari oldu.

Türkiye genelinde Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinden memnuniyet oranı % 69,6. Bu oranın en yüksek olduğu il % 89,5 ile Uşak, en düşük olduğu il ise %34,8 ile Şırnak.


Kahramanmaraş adli hizmetlerden memnun

Adli hizmetlerden memnuniyet oranı, Türkiye genelinde % 52,8 olup bu oranın en yüksek olduğu il % 84,5 ile Kahramanmaraş, en düşük olduğu il ise % 28,8 ile Burdur.


Eskişehirli’den temizliğe tam not

Türkiye genelinde belediyelerin “çöp ve çevresel atık toplama” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı % 73,3 oldu. Bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu il % 86,5 ile Eskişehir, en düşük olduğu il ise % 33,1 ile Iğdır olarak belirlendi.


Kanalizasyon hizmetlerinden memnuniyetin en yüksek olduğu il Kastamonu

Türkiye genelinde belediyelerin “kanalizasyon” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireyler oranı % 70,3 iken bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu il % 82,6 ile Kastamonu, en düşük olduğu il ise % 28,8 ile Hakkari oldu.


İstanbul şebeke suyu hizmetlerinden memnun

Türkiye genelinde belediyelerin “şebeke suyu” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı % 73 oldu. Şebeke suyu hizmetlerinden en memnun il ise İstanbul.


Toplu taşımada Karaman

Araştırmaya göre, toplu taşıma hizmetlerinden en memnun il Karaman, memnuniyetin en düşük olduğu il ise % 23,5 ile Hakkari.


Kastamonu ve Manisa yol/kaldırım hizmetlerinden memnun

Türkiye genelinde belediyelerin “yol/kaldırım yapımı” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı %59,7 oldu. Bu memnuniyet oranının en yüksek olduğu iller % 76,1 ile Kastamonu ve Manisa, en düşük olduğu il ise % 21,4 ile Kilis oldu.

Ayrıca Kastamonu yeşil alanların miktarından memnuniyetin en yüksek olduğu il olarak görüldü.


Engelliler Manisa’da mutlu

Belediyelerin engellilere yönelik hizmetlerinden en memnun il % 71,3 ile Manisa, memnuniyetin en düşük olduğu il ise % 14,5 ile Siirt oldu.

Araştırmanın devamında; yoksullara yardım hizmetlerinden en memnun il Manisa, ışıklandırma ve sokak levhaları hizmetlerinden en memnun il Amasya, AB üyeliğine destek vereceğini belirtenlerin oranının en yüksek olduğu il Hakkari oldu.








Son Güncelleme: 14.04.2014 14:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.