Çorumlu Hafız Recep Camcı Hocaya Vefa

TRT Diyanet’in aktüel belgesel programı ‘Bir Asır Bir Çınar’ adlı belgesel bu hafta Çorum’un ünlü imamı Hafız Recep Camcı Hoca’yı ele aldı.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 09:50
Çorumlu Hafız Recep Camcı Hocaya Vefa


TRT Diyanet’in aktüel belgesel programı ‘Bir Asır Bir Çınar’ adlı belgesel bu hafta Çorum’un ünlü imamı Hafız Recep Camcı Hoca’yı ele aldı.


Bir Asır Bir Çınar adlı belgesel programı, ülkenin en eski kurumlarından Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din hizmetinde bulunan emektar müftüler, imam hatip, vaiz, müezzin kayyım ve Kur’an Kursu hocalarının hayatlarını konu alıyor.


Geride bıraktıkları izler, görev yıllarında karşılaştıkları zorluklar, yaptıkları hizmetler ve unutamadıkları hatıralar Bir Asır Bir Çınar programıyla ekranlara geliyor. Aile yaşantıları ve çevresiyle ilişkileri de sinematografik bir anlatımla yansıtılıyor.


Belgeselin bu haftaki bölümünde, Çorum'da dillere destan bir imamlık yaparak büyük küçük herkesin gönlüne giren Hafız Recep Camcı Hoca yer alıyor. Recep Camcı, halen hayatını Çorum'da sürdürüyor ve musiki ile de yakından ilgileniyor.


Programın yayın günü ve saati, 11 Ağustos 2016 Perşembe Saat: 21:00


“İyiliğe Adanmış Hayatlar”
 sloganıyla yola çıkan belgeselin yönetmenliğini Salih Özderya yapıyor.


RECEP CAMCI KİMDİR?


1933 tarihinde Çorum Yavruturna mahallesinde dünyaya geldi. Babası Hafız Ahmet Efendi, annesi Sueda Hanım'dır. İlk dini tahsilini babaannesinden aldı fakat hıfzısını babasında ikmal etti.


Çorum Eski Vaizi Hakkı Adıgüzel Hoca ve yine Çorum eşrafından manifaturacı Hakkı Bilal Hocadan Arapça, ardında da Hafız Mustafa Özel Hocadan tefsir dersleri aldı.


1954 yılında Ankara Etimesgut 2.'ci Zırhlı Tugay Komutanlığı Bando Bölüğü'nde askerliğini bitirdi.


Çorum İmam Hatip Lisesi'nde 10 yıl öğretmenlik yaptı. Çocukluk yıllarında başlayan musiki olan ilgisi bu yıllarda artarak devam etti.


Çorum Bahçelievler Camii, Kubbeli Camii ve ardından Ulucamii de 42 sene imamlık yaptı.


Hayatını Çorum'da ailesiyle birlikte geçiren Recep Camcı Hoca, bugüne kadar birçok öğrenci yetiştirdi. Çeşitli koro ve topluluklar ile sayısız tasavvuf musikisi konserine imza attı. Özellikle ramazan konserleriyle adından çokca söz ettirdi.


Hafız Recep Camcı'nın kitap çalışmalarıyla birlikte, İlahi Anadolu adında bir de albümü bulunuyor.

Son Güncelleme: 10.08.2016 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.