Çorumlu iş adamları yurda döndü

Aralarında Çorum'lu 5 firmanın temsilcilerinin de bulunduğu Türk iş adamlarımız, Rusya'da katıldıkları Krasnodar Yugagro tarım fuarına turist olarak katılmaları sebebi ile göçmen bürosunca gözaltına alınmışlardır.

28 Kasım 2015 Cumartesi 12:28
Çorumlu  iş adamları yurda döndü

Aralarında Çorum'lu  5 firmanın temsilcilerinin de bulunduğu Türk iş adamlarımız, Rusya'da katıldıkları Krasnodar Yugagro tarım fuarına turist olarak katılmaları sebebi ile göçmen bürosunca gözaltına alınmışlardır.

Krasnodar Yugagro Tarım Fuarı’na katılmak üzere gittikleri Rusya’da, turist vizesi ile fuara katıldıkları gerekçesiyle alıkonulan Çorumlu iş adamları Halil Erkan, Tuncay Maituna, Fahri Altıkardeş, Arif Tenikeci ve Hilmi Şahin, yaklaşık 3 gün süren alıkonulma sürecinin ardından bu sabah yurda döndüler.

25 Kasım Çarşamba günü Rusya’nın Krasnodar kentinde fuar alanında kolluk kuvvetleri tarafından alıkonularak Soçi kentinde bir kamp alanına götürülen Çorumu iş adamları, adli süreçten geçirildikten sonra Soçi’den TSİ 05.00 uçağı ile İstanbul’a hareket ettiler. Saat 09.00 itibariyle İstanbul’a inen Çorumlu iş adamları, kara yolu ile Çorum’a dönüyorlar.

Psikolojik baskıya maruz tutulan ve hiç de hak etmedikleri bir muameleyle karşılaşan iş adamlarımız, başta Çorum milletvekilleri olmak üzere Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleri ile her hangi bir ziyana uğramadan memleketlerine ulaştılar.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorumlu iş adamlarının sağ salim yurda döndüklerini belirterek, “İki ülke arasındaki siyasi gerginlikten dolayı önemli bir sıkıntı atlatmış bulunmaktayız. İş adamlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bir fuara katılmak üzere bir ülkeye giden iş adamlarının hak ettiği bir durum değildir bu yaşananlar” dedi.

Başaranhıncal, süreci yakından takip ederek diplomatik kaynakları harekete geçirmelerinden dolayı AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’a, ayrıca yurt dışında olmasına karşın süreci telefon görüşmeleriyle takip eden CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye teşekkür etti.     



                                                      
    

Son Güncelleme: 28.11.2015 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.