ÇORUMLU NÖBETE HAZIR

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında 81 ilde programlar düzenleniyor.

14 Temmuz 2017 Cuma 15:16
ÇORUMLU NÖBETE HAZIR

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimine karşı Türk halkının kahramanca verdiği mücadelenin birinci yılında 81 ilde programlar düzenleniyor.

Ülke genelinde 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te tüm camilerde selalar okunacak. Kent meydanlarında demokrasi nöbetleri tutulacak. Şehitlerimizin anıldığı programlarda vatandaşların demokrasi nöbetleriyle iradesine  sahip çıktığı tüm dünyaya gösterilecek.


Çorum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik ve Günü Anma etkinlikleri kapsamında hafta başında başlayan programlar dün de devam etti.


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen anma programı kapsamında 15 Temmuz ve terör şehitlerinin yakınları ile gaziler ziyaret edildi.


Hürriyet Meydanı’nda kurulan platformda Mehteran Bölüğü konseri ve bütün şehitlerimizin ruhuna Kur’an’ı Kerim okunurken, ünlü ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu tarafından ‘15 Temmuz Ruhu ve Şuhedaya Dua’ başlıklı bir konuşma gerçeklmeştirildi. Etkinlik çorba ikramı ve Türk Bayrağı dağıtımı ile sona erdi. Anma programına ellerinde ay yıldızlı bayraklarla çok sayıda Çorumlu katıldı.


Anma programı bugün 15 Temmuz fotoğraf sergisi, yaz Kur’an kurslarında şehitlerimizin anılması, Kur’an’ı Kerim tilaveti, şehitlerimizin için okunan 2000 bin hatmin dualanması ve özel hutbenin okunması,15 Temmuz Şehitler Paneli, 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisi ile şiir, kompozisyon ve resim dallarında ödül töreni, 15 Temmuz şehit yakınlarına yemek verilmesi, mehteran konseri, Abdullah Tayyip Olçok ve tüm şehitlerimizin ruhuna Kur’an’ı Kerim okunması ile devam ediyor. Program bitiminde çorba ikramı ve bayrak dağıtımı yapılıyor.


15 Temmuz anma etkinliğinin finali yarın gerçekleşecek.


Anma programı kapsamında 15 Temmuz Masa Tenisi Müsabakası, Abdullah Tayyip Olçok Atletizm Müsabakası, 15 Temmuz Şehitler Müzesi temelinin atılması, Mehteran eşliğinde Valilik önünden başlayarak Milli Birlik Yürüyüşü yapılması, belediye önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kur’an’ı Kerim tilaveti ve dua, protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul konuşmasının izlenmesi, 12 şehidimizin isimlerinin okunması ve ekrana yansıtılması, 15 Temmuz sinevizyon gösterimi, tüm camilerde sela okunması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla demokrasi nöbetinin başlatılması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki konuşmalarının izlenmesi, Ulu Camii’de sabah namazının kılınması gerçekleştirilecek.  Demokrasi nöbeti ise 16 Temmuz Pazar günü saat 24.00’te sona erecek.

 

Son Güncelleme: 14.07.2017 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.