‘Çorumlular, birlikte daha güçlü’

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve beraberindeki heyet bugün Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

29 Eylül 2016 Perşembe 15:23
‘Çorumlular, birlikte daha güçlü’

Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hayri Çağır ve beraberindeki heyet bugün Çorum Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Şevket Erzen ve Başkan Yardımcısı Bülent Özkaleli’nin ev sahipliğindeki ziyarete Çorumlu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili Mehmet Çelikel, Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Argun, Genel Sekreter Latif Ramazan, Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Tufan ve Çorum Koordinatörü Ziyaeddin Türkoğlu da katıldı.

Başkent’teki Çorumlular’a yönelik olarak hayata geçirdikleri projelerden bahseden Federasyon Başkanı Hayri Çağır, Altınpark’ta yapımına başlanan Çorum Evi’nin tamamlandığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri hemşehrimiz Doç. Dr. Asım Balcı’nın katkılarıyla hizmete sunulan Çorum Evi’nin Çorumlular’ın buluşma noktası olacağını anlatan Hayri Çağır, “Türk kültür ve sanatını yansıtan iki katlı binasında hizmet verecek olan Çorum Evi, Federasyonumuz’un yeni merkezi olarak 7 gün 24 saat boyunca hemşehrilerimizin hizmetinde olacak” dedi.

Çorum Evi’nin Ankara’da yaşayan Çorumlular arasındaki bağları kuvvetlendireceğini vurgulayan Çağır, “Asım Bey’in desteği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Başkent’te yaşayan Çorumlular’ın rüyası olan ‘Çorum Evi’ projesi gerçek oldu. Burada tanışıp kaynaşacak Çorumlular, hemşehrilik bağlarını kuvvetlendirecek. Oluşacak güçbirliğinden yeni akrabalıklar ve hatta iş ortaklıkları doğacak” diye konuştu.

Eğitim ve ekonomi alanındaki gelişmelerle birlikte Çorumlular’ın Ankara’daki yaşadığı değişim ve dönüşüme dikkat çeken Federasyon Başkanı Çağır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2001 yılında kurulan Çorumlu Dernekler Federasyonu, Başkent’teki hemşehrilerimizin yıllardır arzu ettiği birlik ve beraberliğin tesisi noktasında önemli bir boşluğu doldurdu. Herhangi bir ayrım yapmadan tüm hemşehrilerimizi ‘Çorumlu’ kimliği altında bir araya getirdiğimiz Federasyonumuz, gerçekleştirdiği faaliyetlerle her kesimin takdirini kazandı.

Çorum Tanıtım Günleri kapsamında ilk yıl 175 bin, ikinci yıl ise 275 bin ziyaretçiyi ağırlayan Federasyonumuz, iftar programlarında da binlerce Çorumlu’yu bir araya getirdi.

Ankara’da yaşayan Çorumlular’ın büyükşehire entegrasyonu temel hedeflerimiz arasında. Çorumlu dayanışması ile Başkent’teki birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu birlik ve beraberlik doğrultusunda hemşehrilerimizin gerek siyaset, gerek bürokrasi, gerekse iş dünyasında daha etkin rol almalarını arzu ediyoruz.

Çorumlular, bulundukları iş ortamlarında mavi yakalı olmaktan öte beyaz yakalı durumuna gelmeli. Yani hemşehrilerimiz artık iş ortaya koyan, istihdam üreten, memursa idareci olma ideali taşıyan kişiler haline gelmeli. Öte yandan Çorumlular, görev aldıkları yerlerde sadace memleketlerine değil, ülkesine ve milletine hizmette de önemli işlere imza atıyorlar. Federasyonumuz, bu gaye ve hedefler doğrultusunda Çorumlular arasında köprü olmaya çalışıyor.”

ERZEN: ‘ÇORUMLULAR, BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ’

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, “Çorum basını olarak hemşehrilerimizin gurbetteki dayanışmasından ve işbirliğinden mutluluk duyuyoruz” dedi.

Çorumlular’ın gerçek gücünün birlik ve beraberlik ruhunda gizli olduğunu vurgulayan Şevket Erzen, “Dış mihraklardan Çorum’a dikte edilmeye çalışılan iki ayrı kesim algısını aşmalıyız. Aslında hepimiz ortak değerlere sahip insanlarız. Geçmişte kardeşliğimizi hedef alan bu algı, ne yazık ki Çorum’un gücünü pek çok platformda yarıya düşürüp zayıflattı. Halbuki Çorum, bu şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesinden oluşuyor. Birlik ve beraberlikle Ankara’daki gücümüzü de ikiye katlayabiliriz”  diye konuştu.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erzen, Ankara Çorumlu Dernekler Federasyonu yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.

Son Güncelleme: 29.09.2016 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165