Çorumlular Çankaya'ya cami yaptırıyor

Başkanlığını Bem-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay'ın yaptığı AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Çankaya'ya yeni bir cami kazandırıyor.

22 Haziran 2016 Çarşamba 10:10
Çorumlular Çankaya'ya cami yaptırıyor

Başkanlığını Bem-Bir-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay'ın yaptığı AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Çankaya'ya yeni bir cami kazandırıyor.

Ankara Çankaya ilçesi Hoşdere Caddesi Özvatan Sokak’ta yer alacak AK-EV Hoşdere Camii Külliyesi temel atma töreni dün gerçekleşti.


Maltepe Cami İmamı Mustafa Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, yeni ve eski milletvekilleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Medeni Sevinç ve Gürkan Alper, Memur-Sen'e üye sendikaların Genel Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


BAŞBAKAN YILDIRIM: ‘HÂYIR HASENAT İŞİ GÖNÜL İŞİ’


Temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, hayır-hasenat işlerinin gönüllük esasına dayandığını söyledi.


AK-EV Hoşdere Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mürsel Turbay ve yönetim kurulu üyelerini tebrik eden Yıldırım, “Cami yaptırmak, eser bırakmak, insan yetiştirmek, biz bu dünyayı terk ettikten sonra, arkamızda kalacak hoş sedaların en önemlisi. Hâyır hasenat işi gönül işi. Dernek yönetimine teşekkür ederim. Vakıfcılıkta hizmet ya vakitle olur ya da nakit ile olur. Bütün hayır sahiplerinin bu güzel esere yapacağı katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim. Bu mahallede oturan birisi olarak camiden en çok ben nasipleneceğim. Emeği geçen herkese teşekkür eder, Ankara'mıza mahallemize ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.


TURBAY: ‘CAMİLERİMİZ KIYAMETE DEK İSLAM'IN SEMBOLÜ OLACAK’


Temel atma töreni sonrası açıklama yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkanı hemşehrimiz Mürsel Turbay, törene teşrif ederek temel atan başta Başbakan Binali Yıldırım başta olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile milletvekilleri ve katılımcılara teşekkür etti.

Turbay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Camiler, Müslümanların problemlerinin çözüme kavuşturulduğu, birlik ve beraberliklerinin pekiştirildiği ve İslam kardeşliğinin temellerinin atıldığı böylece toplumda ortak bir şuurun oluşturulduğu mekânlardır. Camilerimiz her dönem ve kıyamete dek İslam'ın sembolü olacaklardır. Müslüman toplumlar her coğrafyada ve her dönemde câmii yapımına büyük önem vermişler ve câmii merkezli şehirler, beldeler oluşturmuşlardır.


AK-EV Hoşdere Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği, hem bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda hem de aynı zamanda kültür ve medeniyet dünyamıza katkı sunmak maksadıyla içerisinde camiinin de bulunacağı çok amaçlı ve kapsamlı bir külliyenin yapımı için ‘Bismillah’ diyerek temellini attık. Bu hayırlı ve güzel ibadeti yaparken kardeşlerimizi ve kurumlarımızı da katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Zira biliyoruz ki; her hayırlı girişim ve hizmette Müslümanların dâhil olması o işi daha güzelleştirecektir. Hayırlı uğurlu olsun.”


GÖKÇEK: ‘ALLAH, EMEĞİ GEÇENLERDEN RAZI OLSUN’


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yaptığı konuşmada, "Hayırlı bir hizmetin temelini atıyoruz. Hem yurt hem de güzel bir camimiz olacak. Elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.


Törende konuşan AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkan Yardımcısı Çorum Eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, caminin temel atma safhasına gelmesine katkı sunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür ederek, caminin hayırlara vesile olmasını diledi.


Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından cami temel atma töreni öncesi dua edilerek, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler butona basmak suretiyle AK-EV Hoşdere Camisinin temelini attı.


Temel atma töreni sonrası Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkanı Mürsel Turbay, AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkan Yardımcısı Çorum Eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu ve katılımcılar dualar eşliğinde kurban kesimi gerçekleştirildi.


AK-EV Hoşdere Cami Külliye inşaatında; zemin 1071 metrekareye oturmakta toplam 6 bin 270 metrekare alanlı 3 bodrum, zemin ve üzerinde bir kat olmak üzere toplam 5 kattan oluşuyor. İnşaa edilecek külliyede camii ile birlikte; kütüphane, Kız ve Erkek Kur'an Kursu, Camii Lojmanı, Konferans Salonu, yemek salonu, çocuk oyun alanı, gasilhane, otopark gibi alanlar bulunacak. (Haber Merkezi)

 

 

Son Güncelleme: 22.06.2016 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yorum 2016-06-22 11:29:21

birde havaalanı yapsalar..