Çorumlu’nun sağlığı bozulmasın istiyorsak…

Şehir hastanesi pek yakında sağlık hizmeti vermeye başlayacak.

21 Şubat 2017 Salı 22:06
 Çorumlu’nun sağlığı bozulmasın istiyorsak…


MUSTAFA DEMİRER/HABER YORUM

Şehir hastanesi pek yakında sağlık hizmeti vermeye başlayacak.


AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 500 milyon liraya malolan yeni hastane inşaatını inceleyerek açıklamalarda bulundu hem de sorularımızı cevaplandırdı.


Çorumlu, sağlık alanında en önemli yatırımın memlekete kazandırılmasında imzası olan başta Agah Kafkas olmak üzere tüm emeği geçenlere elbette müteşekkir.


Sağlığın yöneticilerinin bundan sonraki süreçte hedefi, kaliteli sağlık hizmeti sunulması ve Çorum’un bölgede merkez olmasını sağlamak olsa gerek.


Gelelim mevcut hastanelerin durumuna.


Milletvekili Ceylan’ın konuya dair sorumuz üzerine verdiği kesin olmayan bilgiler hayata geçirilirse Çorumlu sonuçtan memnun kalacak.


Çünkü;


* Mevcut hastane Devlet Hastanesi statüsünde sağlık hizmeti vermeye devam edecek.


* Göğüs Hastalıkları Hastanesi mevcut hastaneye taşınacak.


* Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin çok eski olan binasında sağlık hizmeti verilebilir. Ya da yıkılarak yerine (Vali Necmeddin Kılıç’ın önerisi) sıfırdan bir sağlık kampüsü inşa edilebilir.


* Her halükârda Göğüs Hastalıkları Hastanesi Gülabibey Mahallesi sakinlerine sağlık hizmeti sunmaya devam edecek.


* Diş Hastanesi’nde fiziki kapasitenin elverişli olup olmamasına bakılarak yeni bir planlama yapılabilir.


Netice olarak, yeni hastane hizmete geçtikten sonra mevcut hastanenin devlet hastanesi statüsüne alınması, merkez ve genel nüfusu hızla büyüyen ve bölge illere sağlık hizmeti sunan Çorum için çok olumlu bir gelişme.


Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin devlet hastanesi bünyesine taşınması yerinde bir düşünce. Lakin yıllara sari defalarca tadilattan geçen göğüs hastalıkları hastanesi binasının yıkılarak yerine (Vali Kılıç’ın önerisi) yeni bir sağlık kampüsü yapılması merkezin en kalabalık nüfusa sahip mahallelerinin sakinlerini ziyadesiyle mutlu edecektir.


Öte yandan Diş Hastanesi’nin mevcut binasında fiziki kapasite yetersizlikleri varsa, yerine son sistem cihazlarla donatılmış modern bir hastane yapılabilir.


Bunlar olmazsa ne olur derseniz, kanaatimize göre Çorumlu’nun sağlığı bozulur.



Son Güncelleme: 21.02.2017 22:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorum Sevdalısı 2017-02-22 08:50:28

aklıma geldi.hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda vali bey mevcut hastanenin yeni yerine taşınacağını ve hem mevcut devlet hastanesinin hem de gögüs hastanesinin yıkılacağını kamuoyuna açıklamıştı.o zaman kimse bir yorum yap(a)mazken sağlık emekçileri sendikası başkanı merter kocatüfek buna karşı çıkarak çoruma 2 hastane fazla değil demiş çevre illerden örnekler vermiş farkındalık oluşturmuştu.aklıma gelmişken merter beye de hakkını teslim edelim.

banner165