Çorum’u Konya’da temsil edecek

81 ilden 81 başarılı öğretmen Mevlana'nın 741. Vuslat yıldönümü için Konya’da düzenlenecek Şeb-i Arus...

16 Aralık 2014 Salı 11:03
 Çorum’u Konya’da temsil edecek


81 ilden 81 başarılı öğretmen Mevlana'nın 741. Vuslat yıldönümü için Konya’da düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine katılacak. Törenlerde Çorum’u Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmenlerinden Erdal Şahin temsil ediyor.


www.corumhakimiyet.net’te Gülesin Demirer imzalı habere göre, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında 81 ilden 81 başarılı öğretmen Konya'da buluştu.

Alanında başarı gösteren öğretmenleri 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturan Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez 81 ilden 81 öğretmeni Konya'da bir araya getirdi.

Hazreti Mevlana'nın 741'nci Vuslat Yıldönümü etkinliklerine katılacak öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy karşıladı.


Konukların, Mevlana Müzesi başta olmak üzere şehrin tarihi ve turistik yerlerini de gezeceğini ifade eden Gürsoy, Konya'nın birçok değere sahip olduğunu belirterek, Beyşehir ilçesindeki tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni mutlaka görmelerini istedi.


Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Daire Başkanı Muhittin Yılmaz ise katılımcılardan ziyaretlerindeki izlenimlerini diğer eğitimcilerle paylaşmalarını rica etti.

Programın sonunda Konya'yı temsil eden çeşitli hediyeler verilen öğretmenler, daha sonra kentin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. 81 başarılı öğretmen, akşam da Türk Tasavvuf Müziği konseri ve sema ayini izledi.


Çorumlu Eğitimci-Yazar Erdal Şahin, romanlarının yanı sıra çocuk edebiyatı dalında ‘Renkler Sınıfı’ ve ‘Orman Ülkesi’ adıyla yayımlanan ve 10 kitaptan oluşan masal seti ile tanınıyor.




Son Güncelleme: 16.12.2014 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.