'Çorum'un marka değeri artacak'

Milletvekili Cahit Bağcı, uluslararası şampiyonaya Çorum'un ev sahibi olmasını değerlendirdi.

10 Kasım 2013 Pazar 23:47
'Çorum'un marka değeri artacak'

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi’nin Uluslararası Güreş Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmasının kentin marka değerini artıracağını bildirdi.


Bağcı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; "Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU)'nun 2016 yılında yapılacak olan 12.Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası’nın Hitit Üniversitemizin ev sahipliği ve BSYO 'nun organizasyonu ile ilimizde yapılması yönündeki kararını büyük bir sevinçle öğrendim ve gururlandım. Olimpiyatlara aday iki ülkeden biri olma başarısını yakalamış olan ülkemiz, gerek Kış Olimpiyatları ve gerekse Akdeniz Olimpiyatları ile uluslararası başarılara imza atmış ve güçlü organizasyon kapasitesi ve yeteneği ile uluslararası sporlarda vazgeçilmez ülkeler arasına girmiştir. Öte yandan ilimiz Çorum'un büyük bir uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak olması da son derece önemli ve ayrıca gurur vericidir. Başta Hükümetimizin başı olarak Sayın Başbakanımız ve Bakanlığımız bu organizasyonu yapma konusundaki istekli iller ve üniversiteler arasından Çorum’umuzu tercih ederek garantör olmaları ayrıca önemlidir. İlimiz spor, organizasyon, konaklama ve diğer hizmetler anlamında altyapısı ile önemli üstünlükler ve avantajlara sahiptir. Söz konusu organizasyon için hükümetimizin garantörlüğü ve kararın alınmasında Çorum'un ülke imajına sağlayacağı olumlu katkı hesaplanmıştır. Ayrıca bu organizasyon ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi marka değerini de güçlendirecektir.

Kuşkusuz bu kararın alınması ve bu başarının elde edilmesinde yakından tanıdığım çok değerli iki insanın emeği büyüktür. 1983 yılında ODTÜ’de öğrencisi olduğum yıllarda Beden Eğitim ve Spor Bölümü Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Kemal Tamer (Yozgat doğumlu) ve yine o dönem Beden Eğitimi ve Spor hocam olan Doç. Dr. Faruk Yamaner'in bu başarıda payları vardır. İş hayatına başladığım yıllarda Prof. Dr. Kemal Tamer'le DPT Sosyal Planlama Dairesinde aynı koridorda 4 yıl birlikte çalıştık. Tam 30 yıldır tanıdığım ve görüştüğüm bu iki değerli spor adamı ilimize çok büyük bir katkı sunmuşlardır. Kuşkusuz bu kararın alınması sürecinde Hitit Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın ekibiyle birlikte yurtdışında yapmış oldukları sunum, savunu ve ortaya koydukları irade ve kararlığın payı büyüktür. Ben bu kararda imzası olan başta değerli hocam Prof. Dr. Kemal Tamer olmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Doç. Dr. Faruk Yamaner ve tüm ekibi yürekten kutluyorum. Çorum’umuz adına kendilerine teşekkür ediyorum. Bu başarı, işbirliği içinde ortak hareket edip irade ve kararlılık ortaya koymanın bir sonucudur. İlimizin gelişmesine ve tanıtımına çok büyük katkılar sağlayacağı inancı ile hayırlı olmasını dilerim."






Son Güncelleme: 10.11.2013 23:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165