‘Çözüm İslam birliğindedir’

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri Halep’te yaşanan insanlık dramı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

16 Aralık 2016 Cuma 19:29
 ‘Çözüm İslam birliğindedir’


Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri  Halep’te yaşanan insanlık dramı ile ilgili basın açıklaması yaptı.


PTT binası önünde öğrenciler adına açıklama yapan HİTÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Osman Ömer Orta, Ortadoğu’da yaşanan sorunların arkasında İsrail’in olduğunu ve ç
özümün İslam birliği olduğunu vurguladı. Orta, konuşmasında şunları söyledi:

 “2011’de başlayan Suriye Savaşı’nda yıkım, can kayıpları, acılar altını yılını doldurmak üzere. Suriye savaşı son bir haftadır yeniden Halep’i vurmuştur. Biz bu savaşın altı yıldır sürmesinin barış tesis edilemediği için değil edilmediği için olduğuna inanıyoruz.

Siyonizm 5 bin 700 yıllık planından üç beş günde vazgeçmez, vazgeçmeyecektir. Bölgedeki tüm terör olaylarının arkasında İsrail vardır, Siyonizm vardır.

Biz diyoruz ki; Çözüm ne ABD ile stratejik ortaklıktır. Ne İsrail ile normalleşmek ne de bunların hışmına uğramamak için Rusya’ya sığınmaktır. Ankara mutlaka Bağdat, Beyrut ve Şam ile masaya oturmalıdır. Sıra Türkiye’ye gelmesin deniliyorsa başka yol yoktur.

Çözüm ne ABD’nin haçlı emperyalizminde, ne de Rusya’nın Şanghay birliğindedir. Çözüm İslam birliğindedir.”

 

Son Güncelleme: 16.12.2016 19:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.