Cumhurbaşkanımız'dan müjde bekliyoruz

Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer, Çorum için büyük önem taşıyan Cumhurbaşkanı'nın ziyareti öncesi Çorumlu'nun beklentilerini yazdı

26 Ocak 2018 Cuma 19:05
Cumhurbaşkanımız'dan müjde bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Ocak 2018 Pazar günü AK Parti İl Kongresi’ne katılmak üzere Çorum’a gelecek.

GÖZLER ÇORUM’DA OLACAK

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin sınır ötesinde terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle gündem sıcak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’dan vereceği mesajlar sadece Türkiye değil, dünyada an be an takip edilecek.

ZİYARETİN YANSIMALARI MERAK KONUSU

Siyaset ve bürokrasi yoğun bir şekilde hazırlıklarını yaparken, Çorumlu’nun ekseriyeti bu önemli ziyaretin memlekete yansımalarının neler olacağını merak ediyor.

HAVAALANI BEKLENTİSİ

AK Parti Genel Merkezi’nin ‘Çorum’un Ekonomik Beklentileri’ başlıklı raporunda başta müstakil havaalanı olmak üzere şehrin öne çıkan yatırım taleplerinin Cumhurbaşkanı’na sunulacağı daha önceden deklare edildiğinden olsa gerek, çarşı-pazarda, işyeri ve ev sohbetlerinde karşılaştığımız farklı gelir, eğitim ve mesleklerden 7’den 70’e herkeste havaalanı beklentisinin oluştuğunu açıkça ifade edelim. Az da olsa Merzifon’un iyileştirilmesi görüşü müstakil havaalanı arzusunun karşısında sönük kalıyor. Bu arada Cumhurbaşkanı’na aktarılacak başlıca lider yatırımların neler olacağına muhtemelen son şekli verilmiştir.

O RAPORUN KAYNAĞI AK PARTİ

İktidarın bizzat kendi eliyle, yine kendi davetli listesiyle düzenlediği ‘Çorum’un Ekonomik Beklentileri’ konulu organizasyondan çıkan rapora bakıldığında;  hızlı trenden otobana, polis okulundan merkez ve ilçe karayolu ağının modernizasyonuna, Çorum merkezli kalkınma programı kurulmasından savunma ve otomotiv sanayisi yatırımlarının yoğunlaşması isteğine, şehir içi trafik probleminden hafif raylı sisteme, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılmasından Organize Sanayi Bölgesi’ne özel teşviklere kadar bir çok madde sıralanıyor. Malumun ilanı sıralamada bütün yollar ‘havaalanı’na çıkıyor.

ŞEHİRDE GENEL KANAAT

Şehrin genel kanaatini birkaç cümleyle özetlemek gerekirse; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum ziyareti, her zaman yakalama şansı bulamayacağımız çok önemli bir fırsat. Önümüzde yerel, genel ve başkanlık seçimleri var. Yeni bir sistemle yepyeni bir döneme ve hedeflere koşma zamanı giderek yaklaşıyor.

EN ÖZEL YATIRIM HAVAALANI OLUR

İktidarın yerel aktörleri Çorum’un öncelikli yatırım taleplerini Cumhurbaşkanı’na sunacaklar. AK Parti Genel Merkezi’nin yaptığı çalışmadan çıkan raporda, bir çok yatırım talebimiz arasında yeni başlayan, devam eden veya kısa vadede potaya girecek büyük işler var. Bunlardan zaman içinde sıkı takiple netice alınabilir. Şehre özel en önemli kazanım ise bağımsız bir havaalanı olur. Havaalanının şehrin büyük çoğunluğunun hayali olduğu iyi anlatılabilirse, müspet netice alabileceğimiz görüşü hakim. Menfi bir sonuç çıkarsa hakkımız saklı kalmak şartıyla ileriye bakıp yolumuza devam ederiz.

MESAFELİ YAKLAŞIM

Çorum’un genelinde böyle bir kanaat hakimken, kamuoyunun bildiği üzere AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, genelden farklı düşünüyor. Hatırlanacağı üzere işletme maliyetleri (kâr-zarar), ülke kaynaklarının israfı, Ulaştırma Bakanlığı’nın kriterleri, Merzifon’un yakınlığı ve kestirme yolun bizi havaalanına daha fazla yaklaştıracağı vs. gibi gerekçelerle bağımsız havaalanına Uslu’nun biraz daha  mesafeli durduğu ortada. Ama sonuçta Uslu’nun da zaman içerisinde Çorum’un müstakil bir havaalanının olmasını istediği biliniyor.

CEYLAN FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz yıllarda bir ara Merzifon’u adres gösteren AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın, memleketin genel ahvalini müşahade ettikten sonra fikrini değiştirdiği, Ankara’da ikili görüşmelerinde fırsat buldukça söz konusu talebi dillendirdiği, sık sık ‘Bu uçak Çorum’a inecek’ sözleri ile kararlılığını ifade ettiği anlaşılıyor.

KURT NE DEMİŞTİ?

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ise milletvekili seçildiği ilk günlerde basınla buluşmasında konuya dair ısrarlı sorular karşısında, Ankara’nın Merzifon’dan dolayı havaalanı talebimize sıcak bakmadığını ifade etmiş, o günlerde Çorumlu’nun da büyük bölümünün havaalanı istediğine yönelik söylemleri gerçekçi bulmamıştı. Aradan geçen zaman zarfında fikri değişti mi bilinmez ama, bugüne kadar mevzuya dair herhangi bir girişimine de, yorumuna da şahit olmadık. Varsa da biz bilmiyoruz.

KÜLCÜ İDDİALIYDI, GERİ ADIM ATTI

Havaalanı hususunda başından sonuna kadar Çorumlular’ın duygularına tercüman olan, Maliye Bakanı’na sürpriz bir hamleyle uçak maketi hediye ederek havaalanına destek isteyen, ikili sohbetlerinde belediye kaynaklarıyla havaalanı yatırımını yapacak güce sahip olduklarını, ancak siyaseten bunun doğru olmayacağını vurgulayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, Başbakan Binali Yıldırım’ın Çorum programından sonra o söylemlerini değiştirmek zorunda kaldı. Külcü, bir soru üzerine ‘havaalanı yolları taşlı, ben o yola girmem… Başbakan’ın lafı üzerine söz söyleyemem’ diyerek geri adım attı.

KARADAĞ RAPORDAN SONRA KONUŞTU

Yerel siyasetin etkin isimlerinden AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, havaalanı hususunda pek yorum yapmayan isimler arasındaydı. Ancak AK Parti Genel Merkezi’nin hazırladığı kentin yatırım beklentileri raporunun ardından habercim19’un yönelttiği sorulara çok açık ve net cevap verdi. Karadağ, Çorum’un öne çıkan ortak yatırım talebinin havaalanı olduğunu ve Cumhurbaşkanı’na sunulacak maddeler arasında yer alacağını resmi ağızdan deklare eden ilk isim oldu.

VALİ’NİN İLK YORUMU

Aylar öncesinde havaalanı tartışmalarının yoğunlaştığı günlerde mevzuya dair bir soruya cevap veren Vali Necmeddin Kılıç da,  Çorum’a ilk etapta 500 bin turistin gelmesinin sağlanması halinde havaalanının yapılabilirliğinin artacağını, 3 milyon turistle havaalanının şart olacağını  ifade etmişti.

BAŞBAKAN’IN SÖZLERİ

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım’ın son Çorum ziyaretinde Merzifon Havaalanı’nın Çorum için daha verimli olacağını söylemesinin ardından şehir sessizliğe bürünmüştü.

Bu tablonun Cumhurbaşkanı’na yansımasının nasıl olacağı doğrusu bizi düşündürmüyor değil. Hayırlısı deyip, heyecanla Cumhurbaşkanı’nın müjdelerini bekliyoruz.

Son Güncelleme: 28.01.2018 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2018-01-26 23:59:31

İnşAllah çorum merkeze havaalanı olur yorumda birisi alacaya havaalanından bahsetmiş çorum merkeze yapılmayan havaalanı çorumun işine yaramaz olacaksa çorum merkeze yapılsın reis inşAllah müjdeyi pazar günü çoruma verecek

Avatar
elvan 2018-01-26 19:26:35

İnşAllah havaalanı müjdesi verir sayın Cumhurbaşkanı. İstemeyi bilmek lazım.

Avatar
Dost 2018-01-26 20:33:46

Hava alanını istemeyen sözde siyasetçileri bizde vatandaş olarak istemiyoruz. Önümüzdeki seçimlerde Çorumlular akıllı ve bir olsunlar bu insanları vekil adayı yapmayacak onlara ve partiye bir ders versinler. Ümit ederim inşAllah.

Avatar
Uğur 2018-01-26 20:42:47

Sonuç tabiki hüsran senin siyasetçin bunları istemez iken, Şehrin stk ları duyarsız kalırken, en başta basını ne şiş yansın kebap yansın (yukarıda görüldüğü üzere)bu şapkadan tavşan çıkaracak sihibrbaz olur.Gelen Cumhurbaskani Çorum'a geliyor.Çorum dinamiklerinin hali ortada bu işi yapsa yapsa Çorum halkı yapacak; görünen o ki onun haklarını savunacak hiçbir oluşum yok...Ne ACI (Oysaki bu çok büyük bir firsat)

Avatar
Deep 2018-01-26 23:40:02

Çorum merkeze Havaalanı belki Merzifon'dan dolayı zor görünüyor ama Yozgat'a yapılacak olan Havalimanı Yozgat'a ve Çorum'a 50 kilometre mesafede olan aynı zamanda Zile'nin de orta noktasında bulunan alaca gibi düz bir ovaya yapılırsa bu daha hayırlı olacaktır lütfen bu yönde çalışalım

Avatar
Oy/ rey 2018-01-27 00:57:45

Havaalanı yoksa oy da yok, o kadar, lamı cimi yok...

Avatar
Dağlı 2018-01-28 15:10:08

Sayın Adnan Türkoğlu dün bi yorum yapmıştı okuyanlar varsa :)) Aynen dediği gibi vekiller hava aldılar :))

Avatar
İskilip 2018-01-26 19:46:14

İskilip 40 yıldır çıkmaz sokaktan kurtulmanın umudu TOSYA İSKİLİP KARAYOLUNUN BEKLER. MALİYET ? mazeret değil dersini İskilipli ler kişi başı şu kadar verecek oy verir hatta buna milletvekillerinin maaşlarını hibe edebileceği ve yolun bir an önce faaliyete geçmesi için seçildikleri yöreye hizmet edeceklerini tahmin edebiliyorum. Bir öncü kuvvet öncü düşünce sürekli gündemde tutma. Bakanlıklara kamplar yapılabilir Rize de yapıldı Adalet Bakanlığı personeli Türkiyenin o bir köşesinden Reçete gidiyor Otobüs vs 80bin kişiden bahis ediyor yerel basın Çorum veya ilçelerinde bu tür bir oluşum Hitit bilim ve kültür merkezi adı ne konur bilemem İnşalllah elimize gelen fırsatı değerlendiririz.