Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.

28 Ekim 2014 Salı 12:25
Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajları
 
Rektör’den Bayram mesajı


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı.


İşte o mesaj; “Ulusumuzun var olma mücadelesi Kurtuluş Savaşı sonrasında kurulan Cumhuriyet, Türk Milleti’nin bağımsızlığının simgesi olmuştur. Milletimizin inanç ve gayretleriyle her geçen gün daha da güçlenen bağımsızlık mücadelemizin eseri olan Cumhuriyet, topyekûn mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran büyük mirastır.


Bu bilinçten hareketle, böylesi şanlı ve özenilen tarihin mirasçıları olan bizler, birlik ve beraberlik içerisinde azim ve kararlılıkla çalışarak Cumhuriyetimizin hedefleri doğrultusunda  Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmalı ve daha da güçlendirmeliyiz.


Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan bağımsızlık mücadelemizin ölümsüz eseri olan Cumhuriyet’in; aydınlık bir gelecek için bilimsel bir bakış açısıyla sürekli çalışan, üreten, manevi değerleri gelişmiş, inandığı yolda kendinden emin adımlarla yürüyen yeni nesillerin omuzlarında daima yüceleceğine inancım tamdır.


Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümüne erişmenin haklı gururunu ve mutluluğunu yaşadığımız bugünde, birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anar,  tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarım.”


‘Cumhuriyetin temelinde milletimin kahramanlığı var’


AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı


Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıldönümünü milletimizle coşku ile kutladıklarını bildirdi. 91 yıldır milletimizin ve devletimizin esin kaynağı olmaya devam eden Cumhuriyet’in temelinde milletimiz ve kahramanlığı bulunduğunu belirten Yıldırım, mesajında şöyle dedi; “ Cumhuriyetimizin temeli olan milletimiz geçen süre zarfında her gün gençleşen, dinamikleşen Cumhuriyetimizle birlikte geleceğe daha aydınlık bakar hale gelmiştir. Destanlar yazmış bir milletin birlerce yıllık devlet geleneğinin son eseri olan Cumhuriyet, aynı zamanda destansı bir mücadelenin de adıdır. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıran milletimiz, bu atılımı ile medeniyetler yarışında önemli bir ivme kazanmıştır. 


29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen Cumhuriyet ile seçme hakkı gibi seçilme hakkı da herkese tanınmıştır. Yönetimin milletin hür iradesi ile belirlenmesi kabul edilmiştir. Bu sebeple ne Cumhuriyetimiz ne de demokrasimiz üzerinde hiçbir gücün otoritesini ve vesayetini kabul etmemektedir. Cumhuriyet ve demokrasimizin üzerinde vesayet ve otorite oluşturmak isteyenler ise kazdıkları kuyulara kendileri düşmüşlerdir. Çünkü milletimizin basireti her zaman vesayetlerin üzerinde olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Bugün Cumhuriyetimiz birilerinin darbe şakşakçılığı yaptığı dönemleri mazinin karanlıklarına gömerek, milletin belirlediği ufukta aydınlık yarınlara yürümektedir. Ankara’nın hemen yanı başından top sesleri duyulurken Cumhuriyeti ve milletimizi aydınlık bir geleceğe taşımak için çalışan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de kökü dışarda senaryoların içerdeki şakşakçılarının tüm desiselerine ve oluşturdukları paralel organizasyonlara rağmen  -sadece milletin sesine kulak vererek- çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Milletimiz özgürlükler, vesayetlerin ortadan kaldırılması, insan hakları ve hürriyetler, barış ve demokrasi ile ekonomik ve sosyal refah alanlarında hak ettiği noktalara kavuşmaktadır.


AK Parti iktidarı olarak bu yolda gece gündüz demeden milletimizin büyük desteği ile hizmeti sürdürmekteyiz. Milletimizin güvenini defalarca kez almış bu iktidar her alanda yaptığı atılımlarla milletin yüzünü güldürmeye devam etmektedir. Yoksulluğa, yolsuzluğa, haksızlık ve adaletsizliklere karşı milletimizin yüreğinden kopan bir fırtına olan AK Parti iktidarı ve kadroları 91 yıllık Cumhuriyetimizin gençliğini ve diriliğini yine onun 100. yılına yeni bir ruh ve hedeflerle taşımaktadır. Yeni Türkiye’nin yolunu belirleyen millet iradesi her alanda ki plan- proje ve ilklerle devletimizi dünyanın ve bölgesinin lideri konumuna taşımaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun liderliğindeki Türkiye’yi gelecek Cumhuriyet Bayramları’nda daha aydınlık günler beklemektedir. 


Bu vesile ile Cumhuriyet’in ve demokrasinin kazanımlarını yine bu kazanımlar etrafında devam ettirmek yerine, milletimizin hiç de tasvip etmediği başka yollara saparak ülkemizde terör estirmek isteyenleri şiddetle kınıyorum. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı’nın vereceği kabul törenine katılanları kirlenmekle suçlayanları tarihin sayfalarına işlenen kirli icraatları ile baş başa bırakırken, halkın değerlerine sırtını dönen bu zihniyetleri şiddetle kınıyorum. Cumhuriyet’in kurucularını saygı ve minnetle anar, milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlarım.”


TOÇBİR-SEN’in mesajı


TOCBIR-SEN Şube Başkanı Arzu Ozkader, Cumhuriyetin 91. Kuruluş Yıldönümünü kutladı


Özkader, mesajında “ Cumhuriyetimizin ilanının 91.yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ve aziz şehitlerimizi şükranla anar, ülkemizin kurulma ve gelişme aşamalarında emeği gecen bütün insanlarımızı minnet duygularımla yad ederim. 

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.


Türk-İş’ten mesaj


Türk-İş Temsilcisi Şeker-İş Sendikası Başkanı Sefer Kahraman, Cumhuriyetin 91. Kuruluş Yıldönümünü kutladı.


Kahraman, şöyle dedi; Milletimiz var olduğundan bu yana sevinçte, kederde, zor günde ortak kader anlayışına sahip çıkmıştır. İşte Cumhuriyet, milletimizin doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle kadın-erkek, yaşlı-genç demeden, kan ve gözyaşlarıyla yazdığı eşsiz bir destandır.


Cumhuriyet'in sağladığı barış ve huzur ortamı sayesinde, Türkiye bugün eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda güçlü devlet olma özelliğini sürdürmektedir. Gerek kuruluşu, gerek kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği atılımlarla pek çok ülke için örnek durumunda olan 21. Yüzyıl Türkiye Cumhuriyeti’nin başarılarını tüm dünya ilgiyle ve dikkatle takip etmektedir. Meşruiyeti ve kuvveti, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanır. Bu niteliği ile Cumhuriyet, geçmişten geleceğe uzanan gönüllü bir beraberliktir. Türk insanı Cumhuriyet sayesinde vatandaş haline gelmiş, devletin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur.


Bu büyüklüğe yaraşır biçimde, birlik ve dirliğimizi her zaman korumalıyız. Yapmamız gerekenlerin, birlik ve dirliğimizden alınacak güçle çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olarak gerçekleşeceğine inancımız tamdır. Ancak, Cumhuriyet bayrağı altında toplanan Türk ulusunun bütünlüğüne zarar verme çabaları ne yazık ki dün olduğu gibi bugün de sürmektedir. Bu çabalar, çağdaş uygarlık hedefine ulaşma hedefimizi engellemekten, bilim ve aklın yol göstericiliğinden uzaklaşarak ulusumuzu karanlık devirlere çekmekten başka bir amaca hizmet etmemektedir. 21. yüzyıla girerken elbette sorunlarımız vardır. Ülke olarak geçmişteki başarılarımız bu sorunların hepsini aşacağımızın teminatıdır.


Türkiye çeşitli sorunlarla karşı karşıyadır. Ancak, bunların hepsini hukuk devletinin meşru zeminleri ve yollarını kullanarak aşacak güçtedir. İstediğimiz; barış, birlik ve beraberliktir, bölünmez bütünlüğümüzün muhafazasıdır.


Büyük Atatürk, "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" ilkesi ile Cumhuriyetin temeline barışçılığı koymuştur. Geçen 91 yıl tarihimizin en uzun barış dönemidir. Türkiye bulunduğu bölgede ve dünyada barışın korunmasına en çok hizmet eden ülkelerden biridir. Uluslararası ve bölgesel işbirliğine içtenlikle taraftardır. Her türlü ihtilafın barışçı yollardan gidilerek çözüme kavuşturulmasını savunur. Türkiye uluslararası taahhütlerine sadık bir ülkedir ve şu akıllardan çıkartılmamalıdır ki Türkiye bugün sahip olduğu ve “güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi ve güçlü bir savunma” şekliyle 2023”ün yıldız ülkesi olacaktır.


Bu vesile ile ulusumuzun ve milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, bizlere bu günleri sağlayan aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim.”


‘Şer odaklarına fırsat verilmemeli’


Sağlık-Sen Çorum Şubesi Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı Hacı Nuri Lafcı, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odaklarına fırsat verilmemesi gerektiğini bildirdi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle açıklama yapan Lafcı, şöyle dedi; 91'ıncı yılında; milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın ve büyük Türkiye idealine emin adımlarla yürümenin ve geleceğe güvenle bakmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”


Yaşanılan her türlü zorluk ve sıkıntılara rağmen inanç ve kararlılıkla kazanılan bu büyük zafer, egemenliği millete teslim eden Cumhuriyet'i armağan etmiştir. Dünyada eşine az rastlanan bir var olma mücadelesinin adı olan Kurtuluş Savaşı, azim, inanç, cesaret ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Her yıl daha büyük bir coşku ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyet Bayramı, manasını ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinden almaktadır. Milletimiz, varlığına kastedenlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nı zaferle bitirmiş ve Cumhuriyet’le tarih sahnesinde yerini almıştır. Aradan geçen 90 yılda muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma idealine emin adımlarla ilerleyen büyük Cumhuriyet, gelişmiş demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir. İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, demokrasi ve özgürlüklerin önündeki engellerden kurtulmuş büyük bir milletin fertleri olarak farklılıklarımızı çatışma ve gerginliklerin nedeni olarak değil milletimizi zenginleştiren, bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberliğimizi güçlendiren unsurlar olarak görmeliyiz.

Bugün ülkemizin içinde bulunduğu güven ve istikrar ortamını bozarak milletimizin birliğine ve beraberliğine kastetmeye çalışan içte ve dışta şer odakları var. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozma çabası içinde olanlar bilmelilerdir ki; bunu başaramayacaklar. Millet olarak, birlik ve beraberlik içerisinde Cumhuriyetine, demokrasisine ve ülkesine dün olduğu gibi bugün ve yarın da sıkı sıkıya bağlı kalacaktır. Bütün çabamızı daha özgür, daha müreffeh, daha demokratik, daha kalkınmış bir Türkiye için harcamalıyız. Her geçen gün ekonomik olarak büyüyen, demokrasisi gelişen ve uluslararası ala giderek daha fazla söz sahibi olan ülkemizin, Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 hedeflerine bir adım daha yaklaşmış olmasının sevincini yaşıyoruz.


Bu duygu ve düşüncelerle Sağlık-Sen Çorum Şubesi olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin 91'ıncı kuruluş yıldönümünde, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milleti bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyoruz”


‘Türk en zor anında bile yeniden dirilir’


Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi M. Fatih Gök, 29 Ekim mesajında, “Büyük Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyoruz.” Dedi.


Türk’ün devletsiz bırakılamayacağını, en zor anlarda bile yeniden dirildiğini belirten Gök, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Ne mutlu bizlere ki, 29 Ekim 1923 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Büyük Türk milletinin, esaret zincirlerini kırarak tüm dünyaya “Türk’ü devletsiz bırakamazsınız, Türk en zor anında bile yeniden dirilir ve devletini kurar, Dünyayı Türk’süz, Türk’ü devletsiz göremezsiniz” diyerek ilan ettikleri Türkiye Cumhuriyeti’nin 91. Kuruluş yıldönümüne ulaştık.


Dünya Türklüğü ’nün ve tüm mazlum milletlerin gururu, aynı zamanda da umudu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dünya var olduğu sürece yaşayacaktır ve yaşatılmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu irade asla unutulmayacaktır, unutturulmamalıdır. Çünkü dün Türk’ün yok edilmesi için mücadele edenler, akıllanmamış olacaklar ki bugün de boş durmamakta ve 91 yıl öncesinin intikamını alma gayretindedirler. Anlaşılan o ki hainlikler hiç bitmeyecek, Türk milleti de hep hainleri bertaraf etmek zorunda kalacaktır.


Türk düşmanlarının gözden kaçırdığı husus, bu aziz milletin asla teslim olmadığıdır. Ayağında ayakkabı, sırtında elbise olmadan, Kurtuluş Savaşı kazanan Türk milleti, bugün Türklüğünden vazgeçer mi? Devletinin yok edilmesine müsaade eder mi? Tarih böyle bir izmihlale şahit olmamıştır. Tarih, umutların tükendiği yerde Türk’ün kudretinin başladığına şehadet etmiştir hep.

Türkiye Kamu Sen Çorum Şubesi olarak milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlarken, asla umutsuz olmamalarını istiyoruz. Türk Milleti olarak bizi ayakta tutan, bize güç veren milletimize olan inancımız ve Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşayacak olmasıdır.”

91 yıllık çınar

Türk Eğitim-Sen Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri Mustafa Daldal, Cumhuriyetin bugün 91 yıllık dev bir çınar olduğunu, bu çınarın köklerinin sağlamlığı sayesinde varlığımıza birliğimize, dirliğimize kasteden kim ve ne olursa olsun, karşısında dimdik durabildiğini kaydetti.

Daldal, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Ulu Önder Atatürk ve O’nun kahraman yol arkadaşları, bu toprakların küllerinden yeniden doğmasını sağladığında, aynı zamanda çok güçlü bir ülkenin temellerini de attı. Bu topraklar; vatanını çoluk, çocuk, dede, nine hep birlikte cesurca savunanları; Kara Fatma, Nene Hatun, Halide Edip Adıvar gibi savaş kahramanı kadınları; cepheye mermi taşırken çığ altında kalarak şehit olan, kahramanlıkları türkülerle anlatılan savaş kahramanı çocukları gördü.  Dolayısıyla bu millet, tutkal gibi birbirine öyle bağlandı ki, hiçbir güç bu bağı koparamayacaktır.

Ancak şunu da belirtmek isteriz ki, Cumhuriyetin 91’ıncı yıldönümünde ülkemize ve milletimize yönelik tehditler de had safhadadır. Çözüm süreci, çözülme süreci olmuştur. Tüm bunları uygulamaya geçirenler, tarihi bir hata yapmaktadır ve eninde sonunda tarihi hatanın altında ezileceklerdir.

91 yıllık Cumhuriyet tarihinde Türk milleti hiç bu kadar ayrıştırılmamış, aşağılanmamış; teröristler de hiç bu kadar şımartılmamıştır.

Cumhuriyetin ilk yıllarında ayrı gayrı yokken, bu toprakları birlikte vatan yapan her etnik kökenden vatandaşımız birbirine sıkı sıkı bağlıyken; bugün bazı çevreler eliyle oluşturulan ayrışma son derece tehlikelidir.

Türkiye Kamu-Sen olarak milletimizin sağduyusuna inancımız sonsuzdur. Ortada bir tehlike olmadığını düşünmek tam anlamıyla safdillik olur. Ancak inanıyoruz ki; necip Türk milleti aklı ve öngörüsüyle basiretsiz politikalara pabuç bırakmayacak, ülkemizin birliğine, dirliğine, ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyetimize zarar gelmesine müsaade etmeyecek, her türlü entrikayı, bölücü çetenin dayatmalarını geri püskürtecektir.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin 91.ı yıldönümünü kutluyor; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”


Salim Uslu’nun mesajı


AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 91. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Uslu kutlama mesajında şu görüşlere yer verdi.


“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91.yıl dönümünü coşku ve kıvançla idrak ediyoruz. Geçen 91 yılda Türkiye’nin yarınları öncü bir ülke ve cazibe merkezi olarak kucaklayacağının da işaretidir.


Cumhuriyetimizin kazanımları, bir asra yaklaşan zaman diliminde kat ettiği mesafe, ülkemizin bölgesindeki ve dünyadaki saygın konumu, şüphesiz hepimiz için büyük bir iftihar vesilesidir. Ülkemizin ekonomi, demokrasi, hukuk, kültür, siyaset alanlarında gerçekleştirdiği dönüşümler büyük bir zihniyet değişikliğini de beraberinde getirmiştir. Cumhuriyetimizin en belirgin özelliği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olmasıdır. Bu temel nitelikler, bölgemizde yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında; Türkiye Cumhuriyeti’nin daha başlangıçta ne kadar sağlam temeller üzerine kurulduğunu ortaya koymaktadır. Türkiye’nin gelişmiş bir demokrasi haline gelmesi için, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesinin, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinin taşıdığı önem aşikardır. Demokrasimizin kalitesinin yükseltilmesi, ülkemizde gerçek barış ve huzurun yakalanmasının yanı sıra, istikrar, refah ve güvenliğin de teminatı olacak Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet hedefi Yeni Türkiye vizyonumuz ile yakalanmış olacaktır.


Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” dedi.

Necip Türk milleti buhranlı günleri atlatacak

MHP İl Başkanı Vahit Demiran, Cumhuriyet’in 91. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

Demiran, açıklamasında şu mesajı verdi;

“Millet olarak Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü yaşadığımız bu günlerde Hakkari Yüksekova’da PKK’lı teröristlerce haince şehit edilen 3 askerimizin acısını yüreğimizin en derinlerinde yaşamaktayız.

Bizleri bu olay kadar yaralayan, acımızı perçinleyen diğer bir durum Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin terör örgütü karşısında düşürülmüş olduğu acziyettir. Bu acziyet artık o denli belirgin bir hale gelmiştir ki ne yazık ki askerlerimizin şehir merkezlerinde dahi can güvenliği kalmamıştır ve hatta bazı şehirlerimizde askerimizin askeri üniformaları ile dolaşmaları yine devletimiz tarafından yasaklanmıştır.

İnancımız ve ülkümüz odur ki necip Türk milleti bütün bu buhranlı günleri de atlatacak iradeyi gösterecek ve bu hain kurşunları sıkanlara da, bu hain odaklara cesaret verenlere de gerekli cezayı bizzat kendisi verecektir.

Emperyalist emeller tarafından tarihten silinmeye ya da küçük bir coğrafyaya sıkıştırılmaya çalışılan aziz milletimiz; varlığına, birliğine ve son yurduna kanıyla, canıyla sahip çıkmış ve bedeli ne olursa olsun teslim olmayacağını 29 Ekim 1923 tarihinde cumhuriyetini ilan etmesiyle bir kez daha ispatlamıştır.

Bugün yine mazileri şaibeli, amaçları karanlık ve niyetleri kötü olan geniş bir şer ittifakı; Türk milleti ve Cumhuriyetiyle hesaplaşmak maksadıyla emel ve eylem birliği içinde sürekli faaliyet halindedir.

Ancak herkes bilmeli ve unutmamalıdır ki, büyük Türk milleti son vatanında ettiği 91 yıllık yemininden şartlar ne olursa dönmeyecek, bin yıllık kardeşlik hukukunu ihlal etmeyecek ve ihanete sevineceği imkânı inşallah sunmayacaktır.

Bu çok anlamlı tarihin yıldönümünde, milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün kurucu kahramanları ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bağcı’nın 91. Yıl mesajı

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cahit Bağcı, Cumhuriyet’in 91. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Bağcı’nın mesajı şöyle;

“23 Nisan 1920’de açıldığında henüz yeni devletin adını koymayan TBMM Vekilleri sabaha kadar çalışarak 29 Ekim 1923 günü Anadolu’nun her bir karışında fedakârca mücadele eden Türk milletine en güzel hediyeyi Türkiye Cumhuriyeti’ni ilan ederek vermiştir. Atatürk verdiği uluslararası bir basın demecinde yeni yönetim biçimi Cumhuriyeti dünyaya şu şekilde anlatmıştır: “Yeni Türkiye Teşkilat-ı Esasiye Kanunu’nun ilk maddelerini size tekrar edeceğim: Hâkimiyet kayıtsız, şartsız milletindir. İcra kudreti, kanun yapma salahiyeti, milletin yegâne hakiki temsilcisi olan Millet Meclis’inde tecelli etmiş ve toplanmıştır. Bu iki maddeyi bir kelimede özetlemek mümkündür: ‘Cumhuriyet.”


Bugün ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ile ilerici, geleceğe umutla bakan, 91 yılda büyük hamleler gerçekleştiren ve önemli başarılara ulaşan Türkiye; önemli yapısal reformların gerçekleştirildiği; demokratikleşmesi ve insan hak ve hürriyetleri konusunda memnuniyet verici adımlar atan ve bir istikrar yakalayan bir ülke konumunda tüm dünyaya örnek gösterilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti koyduğu hedeflere ulaşmak için vatanın tüm fertleri geceli gündüzlü çalışarak, emek vererek; bu hedefleri hayata geçirerek lider ülke konumuna gelecektir. Geçmişte "Avrupa'nın hasta adamı" olarak görülmesine rağmen bugün Türkiye geçen 91 yıl içerisinde; gelişen demokrasisi, sağlam insan hakları ve büyüyen ekonomisi ile dünyanın sayılı ülkeleri arasına girmiştir. Uluslararası alandaki ağırlığı sürekli artan, çevresinde ve dünyada barışın ve güvenliğin sağlanması için daha etkin rol üstlenen bir ülke konumundadır. Devlet ve millet kaynaşması ile 2023 hedeflerini gerçekleştirecek olan Türkiye dünyada lider ülke haline gelecektir.


Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda; Türk Milleti için canını feda eden Şehitlerimizin kanları sayesinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin kıymetini ve önemini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalı, özellikle gençlerimize bunun bilincini iyi anlatmalıyız. Vatanı bölmeye, kardeşleri birbirine düşürmeye çalışan güçlere bu kahraman neslin torunları olduğumuzu hatırlayarak asla pirim vermemeliyiz. Hepimiz gelecek nesillerimize müreffeh ve huzurlu bir ülke bırakmak amacıyla ile çalışıyoruz. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin kuruluşunda fedakârca savaşan ve emeği geçen tüm gazi ve şehitlerimizi şükranla yâd ederken, barış ve sevginin egemen olduğu, muasır medeniyet seviyesine ulaşmış bir ülke olmak amacı ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerim.”

‘Minnetle anıyoruz’

Ülkü Ocakları Ülkü Evleri Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Özsaçmacı, Cumhuriyet’in 91. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. Özsaçmacı, mesajı şöyle:


“Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk milletidir. Bu milletin fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o millete dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur.(M.K. ATATÜRK)


Dünya bir mücadele içindedir, her millet kendi görüşünü hakim kılma, başka memleketleri kendi maksadı için, kendi menfaati yönünde imkan olduğu nispette azami şekilde, sömürme, kullanma faaliyeti içindedir. Kendini bilen her milletin bu faaliyete karşı kendisini koruyarak kendi iradesini saydırır hale gelmesi lazımdır. Türk milleti kendi iradesini bu mücadelede geçmiş tarihi asırlarda olduğu gibi, mutlaka saydıracak hakim duruma getirecektir. Türk milletinin iradesi yalnız Türk milletinin insan haysiyetiyle yaşatılması, yükseltilmesi gayesini güden bir irade değil, aynı zamanda Türk milletinin yükseltilmesi, yaşatılması iradesinin, diğer insanların izdıraplarını giderme, diğer insanlara yardım sağlama ve bütün dünya üzerinde lekesiz, gölgesiz bir adalet meydana getirme yönünde geliştirmeye yönelmiş bir iradedir. Bu iradenin teminatı, 91 yıldır varlığı ile bize güç veren genç Cumhuriyetimizi kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyoruz.”


‘Saygıyla anıyoruz’

KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Merter Kocatüfek, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.


Cumhuriyetin 91. yılı münasebetiyle açıklama yapan Kocatüfek, “KESK olarak; göstermelik değil, halkın gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin ve hukukun üstünlüğünün hayata geçtiği, her bireyin eşit haklar temelinde, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşaması dileğiyle, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetin mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyoruz.” dedi.


Kocatüfek, açıklamasında şunları söyledi; “Emperyalist işgale karşı omuz omuza verilen mücadelenin zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyetin üzerinden 91 yıl geçti.


Farklı kimlik ve inançlara sahip halkların yedi düvele karşı bedenlerini siper ederek kazandıkları mücadelenin antiemperyalist, halkçı, barış, eşitlik ve özgürlükten yana değerleri 12 yıllık AKP iktidarı döneminde görmezden gelinmiş atılan her adımda demokratik bir cumhuriyetin temeli olan çoğulculuk değil, farklı olanı tahakküm altına almayı hedefleyen çoğunlukçuluk temel alınmıştır. Devlet neoliberal ideolojinin rehberliğinde şirket mantığıyla yeniden yapılandırılmıştır.


Cumhuriyetin temel ilkelerinden “yurtta barış, cihanda barış” felsefesinden uzaklaşanlar, bugün dış siyasette ‘bir koyup üç alma’ iddiasıyla “stratejik derinlik” peşinde koşmakta, emperyalizmin taşeronluğunu üslenmektedir.


Dil, inanç, kültür, etnik yapı gibi aralarındaki tüm farklılıklara rağmen Cumhuriyet`in kuruluş sürecinde birlikte mücadele eden, aynı mezarlarda koyun koyuna yatan halklar bugün çeşitli vesilelerle birbirine karşı kışkırtılmaya, birbirine düşman edilmeye çalışılmaktadır.


Tüm çalışanlar gibi kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlükleri her geçen gün budanmakta, kamu hizmetlerinin tümüyle tasfiyesi süreci hızlandırılmaktadır. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere en temel kamu hizmetleri büyük ölçüde ticarileştirilmiş, birçok kamu kurumu özelleştirme yoluyla sermayeye peşkeş çekilmiştir. Güvencesiz ve geleceksiz çalıştırmanın adı olan “modern kölelik” taşeronlaştırma temel bir çalışma biçimi haline getirilmiştir. Tüm yurttaşların parasız, eşit, nitelikli ve güvenilir bir kamu hizmetine erişim hakkını yok sayan düzenlemelere her gün bir yenisi eklenmektedir.


Demokrasinin yapı taşı olan kuvvetler ayrılığı ilkesini adım adım tahrip eden AKP; yasama, yürütme ve yargı erkini “tek adama” bağlama girişimlerindeki ısrarını sürdürmektedir.


Emperyalist planların uzantısı olarak hareket eden, eşitlik, özgürlük ve demokrasi temellerine oturmayan bir anayasa ile yönetilen, farklı kimlikler, sınıflar, inançlar ve kültürlerin özgür ve eşit olmadığı bir ülkenin gerçek anlamda demokratik, laik ve bağımsız olması söz konusu değildir.


Türkiye halklarının ihtiyaç duyduğu, emperyalizmin güdümünde olmayan, gerçekten laik, demokratik ve emekçilerin haklarının korunduğu bir cumhuriyettir. Bugün en büyük özlemimiz; Türkiye`de yaşayan halkların tam hak eşitliğine sahip oldukları, emperyalist işgal senaryolarında taşeron rolü üstlenmeyen, farklı kimlik ve inançların baskıya ve ayrımcılığa tabi tutulmadığı, her dilden, inançtan ve kültürden halkımızın eşit ve özgür olarak yaşadıkları; işsizliğin, açlığın ve sefaletin değil; barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün kol gezdiği demokratik bir ülkede yaşamaktır.


KESK emeğin, barışın, eşitliğin, kardeşliğin, özgürlüğün hakim olduğu bir ülke için; faşizme karşı demokrasi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, gericiliğe karşı gerçek bir laiklik, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği ve halkların kardeşliği mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.”

‘91. yılımızı gururla kutluyoruz’

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, “Milletimizin yönetiminde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. yılını büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.” dedi.


Cumhuriyetin 91. yılı nedeniyle mesaj yayımlayan Ceylan, “Türk milleti Atatürk'ün önderliğinde insan üstü bir gayret ve fedakârlıkla bağımsızlık mücadelesinde eşsiz bir zafer elde etmiş, Cumhuriyetin kurulmasıyla da, kendi devletinin yegane sahibi olmuştur. Cumhuriyet milli egemenliğe dayanan, gücünü halktan alan, iktidarın millete ait olduğu bir yönetim şekli demektir.


Cumhuriyetin ilanı ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasını oluşturmaktadır. Büyük özverilerle yürütülen bağımsızlık mücadelemizin sonunda milletin iradesini esas alan, milletin iradesini temsil eden, Cumhuriyet rejimine geçilmiştir. Böylelikle milletimiz kendi geleceğini ve kaderini bizzat kendisinin belirlediği bir yönetim şeklini benimsemiştir. Geçen 91. yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları geri dönüsüz bir şekilde milletimiz tarafından derinlemesine özümsenmiş ve sahiplenmiştir. Cumhuriyet öte yandan milletimizin çağdaş uygarlığın bir parçası olma arzusunda bir göstergedir. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli, adımlar atmış ve dünyanın saygın bir ülkesi haline gelmiştir.


Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen tüm İstiklal kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyor, bütün hemşerilerimizin bu büyük bayramını yürekten kutluyorum.” ifadelerine yer verdi. 


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mehmet Öztürk 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.


“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye`de yaşayan halklarının emperyalist işgale karşı omuz omuza verdikleri mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından ilan edilen Cumhuriyet Bayramının  91’inci yılı bütün ulusumuza kutlu olsun.


Ulusumuzun dönemin emperyalist güçlerine karşı bedenlerini siper ederek kazandıkları mücadelenin yarattığı anti-emperyalist, halkçı, eşitlikçi, özgürlükçü ve barıştan yana değerlerin bütünlüğü olan  "halkın egemenliği" adım adım ortadan kaldırılmaktadır


Cumhuriyet’in en temel kazanımlarından olan laiklik ilkesi adım adım özellikle eğitim alanında yaşanan çağdışı kuşatma ile ortadan kaldırılmaktadır. Okul öncesinden başlayarak üniversiteye kadar eğitim alanı ile birlikte toplum yeniden dizayn edilmektedir.  Bütün kamusal alan tahrip edilirken özelleştirme ve yolsuzluk ile halkın ürettiği değerler heba edilmekte ve yandaşlara dağıtılmaktadır.


Türkiye’de yaşayan insanların özlem ve ihtiyaç duyduğu, törensel ve sembolik kutlamalara sıkıştırılan bir cumhuriyet değil,  emperyalizmin güdümünde olmayan, gerçekten laik, demokratik ve emekçilerin haklarının korunduğu demokratik bir cumhuriyettir. 


Türkiye`de yaşayan insanların gerçekten eşit ve özgür olarak yaşadıkları; işsizliğin, açlığın ve sefaletin değil; barışın, kardeşliğin ve özgürlüğün yaşandığı demokratik bir ülkede yaşamaktır.


Eğitim Sen olarak, halkın göstermelik olarak değil, gerçek anlamda egemen olduğu, insan hak ve özgürlüklerinin ve hukukun üstünlüğünün hayata geçirildiği, her bireyin eşit haklar temelinde, özgür ve demokratik bir ülkede barış içinde yaşaması dileğiyle, bütün halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyoruz.”

ÇORUM TİCARET BORSASI BAŞKANI ALİ BEKTAŞ;

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. 


Cumhuriyetin, bu cennet vatanı inşa etmek için verilen topyekün mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran büyük bir miras olduğunu dile getiren Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, “Bu mirası yaşatarak Türkiye’yi muasır medeniyetlerin üstüne çıkarmak ve daha da güçlendirmek adına aynı azim, kararlılık ve ruhla çalışmak en asli vazifemizdir. 91. yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin varlığıyla milletçe haklı bir gururu yaşıyoruz.


Bu itibarla bağımsızlığımızın en önemli göstergesi olan Cumhuriyet’i bu vatana kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal’i, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarken tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ŞAHİNER'İN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 


Şahiner mesajında, “Bugün yarınlarımızın mimarı Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 91. yıldönümünü, Milletçe coşku içinde kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Türk Milleti'nin, Atatürk'ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, tarihte ender kaydedilen bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise, yeniden dirilişin simgesidir.


Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetin, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur. 91. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimiz, bugünlere gelene dek verilen mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucudur. Başta Gazi Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşları ve Türk Milleti'nin omuz omuza verdiği Kurtuluş Savaşı sonrasında elde edilen bu büyük zaferi, Ülkemizi ve Cumhuriyetimizi hep beraber korumalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duygularımla ve rahmetle anıyorum. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun."

Son Güncelleme: 29.10.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.