D-100’de leblebi ikramı

Çorum Osmancık’ta trafik polis ekipleri sürücüleri dinlendirmek ve trafik kazalarını önlemek için broşür, Çorum leblebisi ile soğuk su ikram etti.

29 Ağustos 2014 Cuma 11:26
 D-100’de leblebi ikramı


Çorum Osmancık’ta trafik polis ekipleri sürücüleri dinlendirmek ve trafik kazalarını önlemek için broşür, Çorum leblebisi ile soğuk su ikram etti.

Osmancık Bölge Trafik Denetleme ve İstasyon amirliğine bağlı trafik ekipleri, Samsun-İstanbul D-100 Karayolunda trafik uygulaması yaptı.

Bölge Trafik ekipleri tarafından yol kenarına alınan sürücülere, trafik kuralları tekrar hatırlatıldı. Aşırı hız, emniyet kemeri ve alkollü araç kullanımı gibi konularda uyarıldı. Ardından Çorum leblebisi ve soğuk su ikram edildi.

Osmancık Çiftlikler mahallesi mevkisinde oluşturulan uygulama noktasında kenara alınan sürücüler, yapılan etkinlikten son derece memnun olduklarını kaydederek polis ekiplerine görevlilere teşekkür etti.

Çorum İl Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, yaptığı yazılı açıklamada, araştırmalarda trafik kazalarının yüzde 98'inin, insan unsurundan kaynaklandığının belirlendiğine dikkati çekerek, trafik kurallarına uyulmasının, insan hayatı kadar değerli olduğuna dikkat çekti.

Sürücüleri hızlı ve alkollü araç kullanmamaları konusunda uyaran Tarancı, "Hızın, kaza ihtimali, riski ve sonuçları ile doğrudan ilişkisi bulunuyor. Yapılan testlerde, yaklaşık 30 kilometre hızla kaza yapan bir sürücü, bir apartmanın birinci katından düşmüş gibi, yaklaşık 90 kilometre hızla kaza yapan bir sürücü de apartmanın 10'uncu katından düşmüş gibi olduğu tespit edilmiştir" Dedi.

Tarancı, yorgunluk ve uykusuzluktan kaynaklanan trafik kazalarının önlenmesi için mola vermek, araç içini havalandırmak ve yeterli sürede uyuyarak dinlenilmesi gerektiğini vurguladı.



Son Güncelleme: 29.08.2014 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165