‘Daha kaç kurban vereceğiz!

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan...

01 Kasım 2014 Cumartesi 11:27
 ‘Daha kaç kurban vereceğiz!


Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Soma ve İstanbul’dan sonra Ermenek’te yaşanan ‘iş cinayetleri’ konusunda açıklama yaptı.


Tedbir alınması için daha kaç kurban verileceğini soran Arslan, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Henüz Soma ve İstanbul facialarının acısı yüreğimizi sızlatmaya devam ederken, Ermenek’ten gelen acı haber, işverenlerimizin ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konusundaki ciddiyetsizliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir.


Hiç bir kazanç, bir emekçimizin canından ve sağlığından daha önemli değildir. İki yıl önce kapsamlı bir İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası çıkarılmasına rağmen yaşadığımız bu facialar, hem ders alınmadığını, hem de yasal düzenlemelerin işverenlerce ciddiye alınmadığını göstermektedir. Acaba tedbir alınması için kaç kurban daha vermeliyiz?


Ermenek’ten gelen bilgiler, yaşanan facianın, ‘kâr hırsının beslediği ihmaller zincirinden’ kaynaklandığını göstermektedir. Dünyanın en iyi yasasını da çıkarsak, işverenlerin kafası değişmedikçe sonuç alamıyoruz. Öncelikle bu kafanın değişmesi gerekiyor.


Diğer taraftan, yasal düzenlemeyle maden emekçilerimizin ücretlerinin iyileştirilmesi veya fiilî çalışma sürelerinin azaltılmasının, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda bir fayda sağlamadığı da görülmüştür. İlgili bakanlıkların, sağdan soldan gelen ‘telkin’, ‘rica’ veya ‘baskıları’ ellerinin tersiyle kenara itip, emekçilerimizin can güvenliğini sağlayacak kararlı adımları bir an önce atmasını bekliyoruz.


Siyaseten sorumluluk mevkiinde olanlar, artık hiç bir mazeretin arkasına saklanmadan, mevzuata uygun çalışmayan işletmeleri kesin olarak kapatmak dâhil, her türlü adımı atmak zorundadır.


Bu vesileyle, yerin altından gelecek umutlu haberi bekleyen emekçi ailelerine sabır ve tahammül diliyor, tüm emekçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.”



Son Güncelleme: 01.11.2014 11:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.