Damatsız düğün yaptılar

TRT Personeli Özlem Karaca ile 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle acele bir şekilde İzmir'deki birliğine çağrılan uzman Jandarma Çavuş Alper Akyar'ın düğün töreni buruk geçti.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 21:53
Damatsız düğün yaptılar


TRT Personeli Özlem Karaca ile 15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle acele bir şekilde İzmir'deki birliğine çağrılan uzman Jandarma Çavuş Alper Akyar'ın düğün töreni buruk geçti.


Yapılan açıklamaya göre, Düğün tarihi olarak damat adayı Akyar'ın doğum günü olan 19 Temmuz'u belirleyen çift düğün günü ayrı kalmak zorunda kaldılar.


Ak Parti Çorum İl Başkanı Av.Rumi Bekiroğlu ve Osmancık Belediye başkanı Hamza Karataş, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı düğünü merasimine katılarak genç çifti bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.


Bekiroğlu, Özlem Karaca'nın Ağbeyininde şehit düşmesi ve eşininde TSK görevli olmasını duyduğunda duygusal anlar yaşadı.


Düğün meresiminde kısa bir konuşma yapan Bekiroğlu, "İzmir'de görev yapan kardeşimiz Uzman Jandarma Çavuş Alper Akyar, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından birliğine çağrılınca Çorum'daki düğününe gelememesi izinlerin kaldırılması ve mutlu olması gereken düğününde buruk geçmesine gönlüm razı olmadı. Özlem kızımızı yalnız bırakmak istemedik. 15 Temmuz Cuma gecesi yaşanılan darbe girişiminin milletimizin, binlerce yıllık tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu hepimiz biliyoruz ve görüyoruz, 1071 yılından bu yana şehit veriyoruz ve vermeye de devam ediyoruz.Vatanını milletini kutsal sayan bir eş ,görevi gereği birliğine giden damat kardeşimiz vatanını,milletini korumak için orda özlem kardeşimizde burda mutlu gününde üzerine düşen sorumluluğu bulunan düğününü yapmaktadır."


Ak Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı gelin Özlem Karaca'ya birer çeyrek altın takarak tebrik ettiler.

Özlem Karaca ise, Çorum TRT muhabirine açıklamada bulunurak, eşinin yanında olmadığı için buruk bir düğün yaptığını belirtirken; "Düğün hazırlıklarımızı yaptık. Herşey sorunsuz giderken bütün hazırlıklarımız darbe girişimi nedeniyle altüst olmuş durumda. Şu anda eşim yanımda olamadığı için çok üzgünüm. Eşim görev yaparken ben de burada tek başıma düğün yapmaktayım. Aynı zamanda bugün eşimin doğum günü. Düğünümüz ve doğum günü bir arada olacaktı. İkisini de ben tek başıma kutluyorum. Duygu, üzüntü her ikisini bir arada yaşıyorum. Fazlasıyla üzüntülüyüm" dedi.


Bu arada gelin Özlem Karaca'nın ağabeyi Uzman Çavuş Muzaffer Karaca'nın 2007 yılında Mardin'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.


İzin alarak Osmancık'a gelen damat adayı Akyar, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 16 Temmuz'da göreve çağrıldı. Bunun üzerine çiftin aileleri damat olmadan düğünü yapmaya karar verdi.Osmancık Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz da düğüne katılarak gelini tebrik etti. Çiftin, 26 Temmuz'da Manisa'nın Salihli ilçesinde bir düğün daha yapacağı öğrenildi.

Son Güncelleme: 20.07.2016 22:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.