Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri Başladı

Çorum’da atamaları gerçekleştirilen aday öğretmenlerimizin danışmanlığını yapacak olan eğitimcilerimize yönelik “Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri” başladı.

22 Şubat 2016 Pazartesi 17:22
 Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri Başladı


Çorum’da atamaları gerçekleştirilen aday öğretmenlerimizin danışmanlığını yapacak olan eğitimcilerimize yönelik “Danışman Öğretmen Eğitimi Semineri” başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çorum’a  atanan 212 aday öğretmen, 1 Mart- 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında danışman öğretmenleri eşliğinde stajlarını yapacaklar. 1 Temmuz- 1 Eylül tarihleri arasında da hizmet içi eğitime tabi tutulacaklar. 


Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda düzenlenen seminer programına İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  Milli Eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri Hayati Cankaloğlu ve danışman öğretmenler katıldı.


Seminerde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bütün zaman ve imkânlarımızı seferber edip, aday öğretmenlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Birlikte çalışarak eğitimi daha iyi bir noktaya getirdiğimiz gibi öğretmenlerimizi de rol model konuma getirmek için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bizi yetiştiren öğretmenlerimiz gibi bugünün aday öğretmenlerini de en iyi şekilde yetiştirerek öğrencilerimizle buluşturacağımıza inanıyorum.” dedi.


“Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet edeceğimiz aday öğretmenlerimize en güzel şekilde mesleki eğitim vereceğimize inanıyorum” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük; karşılaştıkları her türlü problemde kendisi başta olmak üzere tüm idarecilere ulaşabileceklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü, danışman öğretmenlerimizin, aday öğretmenlerimize en güzel şekilde mesleki eğitim vereceğine inandığını da sözlerine ekleyerek başarılar diledi.


Milli eğitim Bakanlığı 1. Hukuk Müşaviri  Hayati  Cankaloğlu ise yaptığı konuşmada: “ 10 Şubat 2016 günü Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle 30 bin öğretmenimiz aday öğretmen olarak atanmışlardır. Atanan öğretmenlerimizin yetiştirilme süreçlerine ilişkin olarak Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü bir program hazırlamıştır. Programın amacı değişen ve gelişen dünyada yarınlarımızı emanet edeceğimiz neslimize çocuklarımıza eğitim verecek öğretmenlerimize farkındalık bilinci kazandırmaktır. Bu program kapsamında
yeni atanan aday öğretmenler 24 hafta boyunca danışman öğretmenleriyle okul içi ve okul dışı faaliyetlere, seminerlere katılacak, film izleyecek, kitap okuyacak ve şehrin tarihi mekânlarını gezeceklerdir. Aday öğretmenler; danışmanın anlattığı dersleri izleyerek, okul içi çalışma kapsamında ilgili müdür yardımcısıyla zümre ve veli toplantılarına katılacak, nöbet tutan danışmanla okulun işleyişini tanıyacaktır. Okul dışı çalışmalara haftanın bir gününü ayıracak olan aday öğretmenler için, şehri tanımak amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.  Bu süreç boyunca aday öğretmenler, toplamda 714 saatlik bir yetiştirme eğitiminden geçmiş olacaklardır.” dedi.

Hayati Cankaloğlu, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı’nın da iki aday öğretmene merkez teşkilatının işleyişini öğretmek için danışmanlık yapacağını söyledi.


Konuşmaların ardından başlayan "Danışman Öğretmen Eğitim Semineri" iki gün boyunca devam edecek.

Son Güncelleme: 22.02.2016 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165