darbe girişimine karşı halk sokağa döküldü

Çorum’da vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü.

16 Temmuz 2016 Cumartesi 10:02
 darbe girişimine karşı halk sokağa döküldü

Çorum’da vatandaşlar darbe girişimine karşı sokağa döküldü. 

Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren Vali Necmettin Kılıç başkanlığında emniyet ve jandarma yetkilileri ile birlikte valilikte toplantı. Polis telsizlerinden yapılan anonslarda tüm personel emniyet Müdürlüğüne çağrılırken, personellerin tamamının çelik yeleklerini giymesi istendi. Jandarma, Emniyet Müdürlüğü, Adliye Sarayı gibi kritik kurumlarda güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılırken Valilik binasının etrafından da TEM ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler konuşlandırıldı. Valilik etrafında kuş uçurmayan polisler vatandaşları da sık sık provokasyonlara karşı uyardı. Camilerden ise sela sesleri yükseliyor.

Valilik önünde toplanan vatandaşlar, “Asker kışlaya”, “Milletin askeri millete saygı duyacak”, “Dik dur Tayyip millet seninle”, “Yaşasın sivil demokrasi”, “Sokak bizim devlet bizim” sloganları attı. Darbe girişimine tepki gösteren, “Memleketi Amerikan köpeklerine teslim etmeyeceğiz. Canımızı vereceğiz. Uyanık olacağız demokrasiye sahip çıkacağız. Memleketin geleceği ile uğraşmasınlar. Gerekirse bizde ölürüz bu toprak için. Buraya gelen önce bizi vuracak ondan sonra polisimize el uzatacak gerekirse sabaha kadar buradayız. Hepimiz çoluğumuzun, çocuğumuzu buraya bırakıp geldik. Polisimizin askerimizin yanındayız. Bizim cesedimizi çiğnemeden kimse buraya giremez ” diye tepki gösterdiler.

Görevli polislerin yanından ayrılmayan bazı vatandaşlar polisleri alnından öperek, “Buraya gelen önce bizi vuracak ondan sonra polisimize el uzatacak gerekirse sabaha kadar buradayız. Hepimiz çoluğumuzun, çocuğumuzu buraya bırakıp geldik. Polisimizin askerimizin yanındayız. Herkes burada hangi FETÖ’cü varsa, asker varsa buraya gelecek” diye konuştu.

Kalabalığın sakinleşmesi için bir Valilikten bir süre dışarı çıkarak vatandaşların yanına giderek İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Oyun oynayanlara, fırsat yapanlara fırsat vermeyin. Sayın Valimizde, devletin tüm görevlileri başında. Devletin tüm kurumları görevinin başında. Her şey yolunda” dedi. Bunun üzerine Valilik önünde toplanan kalabalık tekbirler getirdi.

Darbe teşebbüsünün ardından AK Parti Çorum teşkilatları da tüm partilileri ve belediye başkanlarını il başkanlığına çağırdı. AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu başkanlığında toplantı yapan partililer daha sonra destek amacıyla valiliğin önüne yürüdü. Ellerinde vatandaşlar Valilik önünde toplanmaya devam ediyor.

“Çorum’da en ufak sıkıntı yok”

Basın mensuplarına açıklama yapan Vali Necmeddin Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti devletine, devletin hukuk düzenine, Anayasası’na, hükümetine kökü dışarıda olan, dışarıdan emir alan unsurlar tarafından başarısız bir darbe girişimi yapıldığı malumlarınızdır. Valiliğimiz ilk andan itibaren emniyet ve jandarma güçlerini davet etmiştir. Şuanda emniyet ve jandarma devletimizin, hükümetimizin ve anayasal düzenin korunması amacıyla tüm unsurlarıyla görev halindedir. Şuanda başsavcımızla, belediye başkanımızla, emniyetimizle, jandarmamızla ve şuanda halkımızla beraber devletimizin yanındayız. Çorum’da şuana kadar en küçük bir sıkıntı olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır. Devletimizin yanında olmaya devam edelim. Çorum halkına da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çorumlu vatandaşlar Valilik ve AK Parti önünde toplanmaya devam ediyor.

İHA






Son Güncelleme: 16.07.2016 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.