‘Darbeciler artık başarılı olamaz’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbe sürecini kınadı.

01 Mart 2017 Çarşamba 10:31
‘Darbeciler artık başarılı olamaz’

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, 28 Şubat 1997 tarihinde yaşanan post modern darbe sürecini kınadı.

Akar, Türkiye'nin siyasi tarihinde kara bir leke olarak kalan 28 Şubat "post modern darbesi" nin, geçmişte yaşanan en karanlık askeri darbelerden biri olduğunu ve bu süreçte askeri darbe yaşanan bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığını, ağır insan hakları ihlallerinin yaşandığını söyledi.

Dönemin iktidar partisi olan Refah Partisi ve merhum Necmettin Erbakan hükumetine yönelik MGK toplantısında alınan karar ile başlatılan sürecin Sincan’da tankların yürütülmesi ile tırmandırıldığını  anımsatan Akar, " Bu süreç Müslüman dindar kesime karşı, “irtica eylem planı” olarak hayata geçirilen uygulamaların toplamıdır. Bazı aktörler üzerinden yürütülen süreçte elbette en fazla “kamuda başörtüsü” takan kardeşlerimiz mağdur edilmiş ve 100 bine yakın kardeşimiz eğitim hayatından mahrum bırakılmıştır. İmam Hatip Okulu öğrencileri zulme maruz kalmış, Kur’an Kursları kapatılmış, Kur’an eğitimine yaş sınırı getirilmiş ve özetle İslami kimliğin yok edilmeye çalışılmıştır. 28 Şubat darbe sürecinde milletin iradesi yok sayılmıştır. Post modern darbe "irtica" tehdidi ve laikliğin elden gitme tehlikesi bahanesiyle dönemin iktidarını değiştirmeye yönelik olarak asker, medya ve iş dünyasının ittifakıyla yapılmıştır. Bu dönemde hukuk devleti kuralları hiçe sayılmış ve demokrasiye sistem dışından müdahale edilerek siyasi iktidar baskı kullanılmak suretiyle istifaya zorlanmıştır." diye konuştu.

Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunların 28 Şubat'la sınırlı kalmadığına dikkat çeken Akar, darbelerin ülkeyi gerilettiğini  hatırlatarak, yaşanan bu zulümleri unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

Başkan Akar, "1960, 1971, 28 Şubat ve 15 Temmuz darbelerini gören bu millet çok badireler atlattı. Artık Türkiye demokrasisi güçlendi, Türkiye güçlendi. Türkiye bugün geldiği noktada ülkemiz demokrasisinde ilerleme ve demokratikleşme yolunda çok ciddi merhaleler kaydetmiştir. Artık darbecilerin başarılı olmaları mümkün değildir. Zira necip Milletimiz artık darbecilere fırsat vermeyecektir." açıklamasında bulundu.

Darbeyle milli iradeyi sınırlayan bürokratik kurumların inşa edildiğini ve 28 Şubat müdahalesinin siyasal İslam paranoyası çerçevesinde meşrulaştırıldığı kaydeden Akar, "28 Şubat düşüncelerin, inançların, kimliklerin üzerinden tankların geçtiğini ve özgürlüklerin yok edildiğini milletimize ve milletin iradesine karşı yapılan bir darbedir. Toplumsal ayrışmanın tetiklendiği İmam Hatip Okulu öğrencilerine farklı yaptırımların uygulandığı süreçte İslam kimliği yok edilmeye çalışılmıştır. 28 Şubat sürecini yaşayanlar bu ülkenin gerçek mazlumları ve gerçek mağdurlarıdır. Ülkemizde 28 Şubat gibi acıların ayrımcılıkların, ayrıştırmaların yaşanmamasını diliyor, millet iradesinin her zaman en büyük belirleyici güç olması temennisiyle, 28 Şubat mağdurlarını saygıyla yad ediyorum." dedi.

 

Son Güncelleme: 01.03.2017 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.